Sondaj: Grecia este mai RISCANTA pentru investitii decat Siria, Spania mai putin sigura decat Egipt

29-10-2012 13:38

Grecia - ziare

Grecia este perceputa in prezent drept o destinatie pentru investitii mai riscanta decat Siria si Libia, in timp ce Spania este considerata mai putin sigura fata de Egipt, potrivit unui sondaj realizat de firma britanica BDO.

In pofida eforturilor masive de a pastra unitatea zonei euro, liderii companiilor considera unele dintre regiunile uniunii monetare ca fiind mai riscante pentru investitii decat Siria, tara devastata de razboi civil, si state din nordul Africii.

Aproape 20% din directorii financiari consultati vad Grecia ca riscanta, din cauza problemelor economice, in timp ce 11% ar lua o decizie similara in cazul Spaniei din acelasi motiv, scrie Mediafax.

Potrivit sondajului, Iranul (21%) ofera cea mai putina siguranta pentru investitii, urmat de Irak (19%), Grecia (18%), Siria (17%), Libia (12%0, Nigeria (11%), Spania (11%), Egipt (10%), Ruaia (9%) si Yemen 9(%).

"Directorii finaciari au redesenat harta pentru investitii, Iran, Irak si Grecia fiind percepute drept cele mai riscante. China, SUA, Brazilia, India, Germania, Rusia si Marea Britanie sunt cele mai atractive sapte piete, din cauza dimensiunii", se arata in raport. China a ramas cea mai atractiva destinatsie pentru investitii, urmata de SUA.

Dimensiunea pietei si costurile scazute cu forta de munca reprezinta avantaje pentru China. BDO a derulat 1.050 de interviuri telefonice cu directori financiari de la companii din 14 tari, informeaza CNBC.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO