Salariul minim crește din decembrie, dar nu va fi același pentru toată lumea. CALCULE

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Salariul minim pe economie ar urma să crească de la 1 decembrie, la 2.080 de lei, a anunţat Ministerul Muncii. În plus, angajaţii ar urma să primească mai mult dacă au studii superioare sau vechime.

Despre ce sume este vorba

Salariul minim pe economie ar urma să fie majorat în mai puţin de o lună, după ce Ministerul Muncii anunţase iniţial că va fi o creştere în ianuarie, iar apoi noiembrie. Acum, de la 1 decembrie, ar urma să fie 2.080 de lei, nu 2.050 de lei cum s-a vorbit până acum.

Ministerul Muncii a revenit asupra acestei valori pentru că 2.080 de lei fusese şi suma anunţată în programul de guvernare.

Apoi, se vorbeşte despre o diferenţiere în funcţie de studii şi vechime. Vor primi 2.350 de lei cei care au 15 ani vechime în câmpul muncii, indiferent de angajator, precum şi cei care au studii superioare.

Este, însă, vorba despre cei cu studii superioare necesare pentru funcţia pe care o au. Dacă un şofer de exemplu are diploma de licenţă în drept, va primi tot 2.080 de lei.

Pentru ca aceste modificări să poată fi aplicate, Ministerul Muncii a anunţat că va da o ordonanţă de urgenţă în următoarea şedinţă de Guvern, de săptămâna asta.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO