Proprietarul Zara a devenit al doilea cel mai bogat barbat din lume. L-a depasit pe Warren Buffet

Ultima actualizare: 07-06-2015 07:01
Zara

Magnatul din industria modei Amancio Ortega a reusit sa urce pe locul doi in topul celor mai bogati barbati din lume, potrivit Indexului Miliardarilor realizat de Bloomberg.

Amancio Ortega l-a lasat in spate pe Warren Buffet si se afla la o distanta de 14 miliarde de dolari de Bill Gates.

Proprietarul Inditex, cel mai mare retailer de moda din lume, care detine brandurile Zara, Massimo Dutti, Bershka si Pull and Bear, are o avere de 71.5 miliarde de dolari si este urmat indeaproape de Warren Buffet, care are 70,2 miliarde de dolari.

Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, ramane cel mai bogat om de pe pamant, cu o avere de 85,5 miliarde de dolari.

Averea lui Amancio Ortega a crescut cu peste 10 miliarde de dolari anul trecut. Inditex opereaza peste 6.600 de magazine, din 88 de tari din jurul lumii si practica e-commerce in cel putin 27 dintre acestea. Succesul brandurilor sale se bazeaza pe conceptul de “fast fashion”, cu colectii noi ce apar la cateva saptamani distanta.

Fiul unui lucrator de la caile ferate, Amancio s-a nascut in 1936 in nordul Spaniei si a inceput sa lucreze intr-un magazin de haine pe cand avea doar 14 ani. El a creat brandul Zara in 1975, cand a inceput sa faca lenjerie si camasi de noapte in sufragerie, impreuna cu sotia lui.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO