Peste 800.000 de romani au RCA la Astra Asigurari. Ce trebuie sa faca soferii in caz de accident pentru a-si recupera banii

Ultima actualizare: 05-09-2015 07:14

Unul din 5 soferi cu polita RCA are o asigurare facuta la Astra. Cum compania este in procedura de faliment, oamenii trebuie sa-si recupereze banii.

In plus, daca au ghinionul sa fie loviti in trafic, de un sofer cu asigurare obligatorie la Astra, iata cum pot fi despagubiti, de Fondul de Garantare a Asiguratilor.

Sofer: "Trebuie sa-mi platesc eu, eu care am fost lovit in spate. Eu trebuie sa-mi platesc din buzunar daca am, si apoi ma va despagubi cand se va da hotararea judecatoreasca definitiva. Deci este o bataie de joc"

Toti soferii care au fost loviti de asigurati la Astra sunt acum pusi pe drumuri si nevoiti sa-si achite singuri reparatiile daca au nevoie de masina. Acest domn, de exemplu, are autoturismul blocat in service.

Sofer: "Iau constatatorul sa-l duc la masina, masina e in service. A facut o data Astra si trebuie sa mai faca o data fondul de garantare."

Doar ca deocamdata Fondul de Garantare a Asiguratilor nu are o lista de centre pentru constatarea daunelor. Oamenilor li s-a promis ca in curand va fi publicata pe internet.

In acest moment in Romania sunt peste 840.000 de polite RCA valabile la Astra Asigurari. Centrele de constatare daune ale acestei firme s-au inchis. Nu mai primesc dosare noi de dauna. Dar asiguratii pot primii banii ducandu-se pe site-ul asf-fga.ro de unde pot downloada o cerere de deschidere dosar de dauna. De asemenea daca au nelamuriri pot suna la numarul de telefon TEL VERDE, gratuit, 0800 825 627.

Acesta este primul pas, atat pentru cei care au o polita RCA valabila si vor sa ceara banii inapoi pentru lunile ramase, cat si pentru ghinionistii care sunt loviti de o masina asigurata la Astra.

In caz de accident trebuie sa completati ca si pana acum acest constat amiabil sau sa aveti procesul verbal de la politie. Insa, neaparat, dupa ce faceti acest lucru, trebuie sa descarcati de pe internet cerere deschidere dosar de dauna. Sa o completati si sa o trimiteti in original, recomandata, la sediul Fondului de Garantare a Asiguratilor, pe strada Popa Petre, numarul 24, Sector 2, Bucuresti. Fie sa veniti personal sa depuneti in original aceasta cerere.

Atentie, desi suntem in anul 2015, cererile trimise pe e-mail nu sunt valabile, sustin cei de la ASF. Niciun ban nu va ajunge insa la pagubiti pana cand instanta nu va admite cererea de intrare in faliment, depusa la tribunal de Autoritatea de Supraveghere Financiara. Termenul estimat e sfarsitul lunii septembrie, dar contestatiile l-ar putea impinge pana in octombrie. Si cei care au asigurare CASCO la Astra trec tot prin aceleasi etape.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO