Orasul din UK care a saracit atat de tare, incat pana si McDonald's si-a inchis restaurantele


Ultimul update: Miercuri 24 Octombrie 2012 12:26
Data publicarii: Duminica 27 Noiembrie 2011 09:31
Categorie: Stiri Economice
Rochdale, Marea Britanie

Pana nu demult ... arcurile aurite ale cunoscutului lant de restaurante fast-food erau o imagine familiara pe strazile acestui oras britanic.

Acum insa, se pare ca pana si McDonald's si-a pierdut increderea in abilitatea sa de a obtine profit din cartofi prajiti si hamburgeri.

Asa ca celebrul lant de restaurante american si-a inchis portile in orasul britanic Rochdale, dupa o perioada de 28 de ani in care a facut afaceri acolo. Recesiunea a lovit acest oras, asa cum se intampla si cu alte zone mari care au ramas fara McDonald's.

Aceasta miscare a americanilor este vazuta ca un semn rau-prevestitor pentru locuitorii orasului, unde autoritatile locale inca se lupta cu criza creditelor din 2009 - scriu cei de la Daily Mail. De altfel, in urma cu 11 luni, alte doua societati comerciale importante din oras, Dorothy Perkins si Burton, si-au inchis afacerile din zona centrala Yorkshire Street.

Unii vad retragerea McDonald's ca pe un barometru ingrijorator al recesiunii afacerilor din domeniul retail - mai ales ca patronul lantului de magazine Arcadia, Sir Philip Green, a anuntat in aceasta saptamana ca 260 dintre magazinele sale risca sa fie inchise.

Rochdale este al treilea oras britanic afectat foarte rau de recesiune, iar 29% dintre cladirile sale comerciale sunt inchise. In aceste conditii, nu este de mirare faptul ca oamenii cred ca orasul lor este pe cale sa devina unul de tip 'fantoma'.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO