Omniasig VIG a achitat despagubiri de 5,5 milioane de euro dupa prabusirea elicopterului SMURD in lacul Siutghiol, din 2014

17-09-2015 20:47


siutghiol

Omniasig Vienna Insurance Group a achitat 5,5 milioane euro pentru inlocuirea aeronavei distruse in accidentul aviatic produs, pe 15 decembrie 2014, pe lacul Siutghiol din judetul Constanta.

Suma include toate despagubirile datorate urmasilor legali ai membrilor echipajului, informeaza, joi, compania, potrivit Agerpres.

"Omniasig VIG a platit deja suma necesara achizitionarii noului aparat de zbor, ce va reintra in scurt timp in operarea serviciului aeromedical SMURD pentru reluarea misiunile de salvare. Despagubirea s-a facut in baza politei de asigurare de aviatie pentru riscurile CASCO, raspundere civila fata de terti si accidente persoane, polita incheiata de Inspectoratul General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne, in cadrul dosarului de dauna deschis ca urmare a producerii accidentului", se mentioneaza intr-un comunicat al companiei.

Omniasig Vienna Insurance Group s-a clasat in 2014 pe locul al doilea in topul companiilor de asigurari generale din Romania, avand indicatorii de solvabilitate si lichiditate la nivele superioare si sigure. Astfel, capitalul social al companiei depaseste 439,645 milioane de lei, marja de solvabilitate disponibila este de 227,095 milioane de lei, in conditiile in care marja de solvabilitate minima impusa de lege este de 138,451 milioane de lei, gradul de solvabilitate este de 164% si coeficientul de lichiditate de 1,69.

Vienna Insurance Group (VIG) este o companie care activeaza pe piata asigurarilor in Austria si in Europa Centrala si de Est. Grupul este format din aproximativ 50 de companii din 25 de tari. VIG are o experienta de 190 de ani in domeniul asigurarilor si aproximativ 23.000 de angajati. Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotata dintre emitentii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO