Nemtii ar renunta la Mercedes pentru o copie de 10.000 de euro din Romania


Ultimul update: Duminica 30 Septembrie 2012 06:21
Data publicarii: Marti 22 Mai 2012 09:55
Categorie: Stiri Economice
Dacia Dokker - 2

Pretul mic, spatiul vast si confortabil, dar si consumul foarte bun fac ca nemtii sa aleaga o masina din Romania in locul unui clasic Mercedes.

Nemtii de la Bild analizeaza astazi potentialul noului model pregatit de Renault pentru gama Dacia.

Dokker, masina care va fi lansata pe piata in cursul acestui an, este extrem de apreciata in tari precum Germania si Austria.

Modelul, produs in Maroc, va fi importat de nemti la finalul acestui an.

"Spatiu bogat pentru bani putini", asa este descrisa noul model Dacia gandit de Renault, numit Dokker.

Nemtii au descoperit ca noul model Dacia si Mercedes Citan au ceva in comun. Ambele au preluat modelul Kangoo de la Renault.

Dacia are insa un avantaj in fata automobilului produs de nemti, este mai ieftina.

"Construita in Maroc, aceasta masina ar putea ajunge si in Germania la sfarsitul lui 2012. Modelul este bazat pe masina Kangoo, cu care Renault a reusit sa aiba succes.

Dokker, nume preluat din Anglia dupa "dock worker", adica muncitorii din porturi, va aparea in doua variante. Prima este o masina de 5 locuri cu una sau doua usi laterale rabatabile. Modelul vine cu un interior flexibil si este gandit sa atraga familii.

Al doilea model este Dokker Van, o camioneta care vine tot cu doua usi rabatabile. Dacia promite mai mult spatiu de depozitare decat orice alta masina din propria gama.

Nu se cunoaste inca motorizarea celor doua masini, insa un lucru este cert, ca vor consuma putina benzina. Politica preturilor va ramane ca si pana acum la Dacia. Dokker va costa probabil mai putin de 10.000 euro. Prin comparatie, Renault Kangoo costa 15.190 euro.

Dacia Dokker nu este singurul model clona dupa Renault Kangoo. Si Mercedes Citan a preluat acelasi model. In toamna, masina va ajunge si in Austria", scrie astazi publicatia germana Bild.

Sursa: Bild

VIDEO PROTVPLUS.RO