Ministerul Economiei a publicat contractele cu Rosia Montana Gold Corporation


Ultimul update: Joi 11 Octombrie 2012 22:49
Data publicarii: Marti 06 Septembrie 2011 08:24
Categorie: Stiri Economice
mina de aur

Ministerul Economiei a publicat pe site-ul propriu o serie de contracte de la infiintarea societatii Rosia Montana Gold Corporation, plus mai multe acte aditionale, dintre care doua din anul 2011.

Publicarea contractelor a fost ceruta in repetate randuri de catre mass-media si de societatea civila. Astfel ca luni seara, premierul Emil Boc a declarat intr-un interviu pentru televeziunea publica faptul ca ministeul economiei a pus pe site aceste documente.

In acest moment, la sectiunea Domenii/Sectoare - Resurse minerale - RMGC de pe site-ul minind.ro, exista contractul de societate Euro Gold Resources SA din 1997, statutul Euro Gold Resources, doua seturi de acte aditionale din 1997 si 1998-1999, actul constitutiv al Rosiei Montana Gold Corporation (RMGC) din 2000, 5 seturi de acte aditionale la constituirea RMGC si 3 noi acte constitutive ale RMGC, ultimele fiind din 2011.

Exploatarea aurifera de la Rosia Montana a revenit recent in dezbaterea publica dupa o serie de interventii publice ale Presedintelui Traian Basescu, sustinator declarat al proiectului.

Presedintele a spus ca "trebuie sa inceapa" exploatarea, pentru ca tara are nevoie de aur, pe care sa-l duca la rezerva BNR.

Potrivit sefului statului, in Romania vor mai fi deschise inca doua exploatari de aur, cu regii romanesti. "Avem doua zacaminte: unul de 50 de tone si altul de 54 de tone de aur", a spus presedintele, fara a da alte detalii.

Basescu a precizat ca euro fluctueaza, in timp ce pretul aurului a crescut, fiind de 1.890 de dolari uncia, iar scopul sau, ca presedinte, este sa-si puna tara in siguranta.

Sursa: Pro TV

Valoarea aurului de la BNR s-a dublat
Utilizari neobisnuite ale aurului. Cea mai sigura investitie a momentului poate fi injectata in corp
Utilizari neobisnuite ale aurului. Cea mai sigura investitie a momentului poate fi injectata in corp
VIDEO PROTVPLUS.RO