Dacian Ciolos: Este pentru prima data cand se face o rectificare bugetara in an electoral fara amprenta politica

10-08-2016 14:19


dacian ciolos - agerpres

Guvernul a aprobat, miercuri, prima rectificare bugetara din acest an. Premierul Dacian Ciolos sustine ca este prima rectificare facuta intr-un an electoral, care insa nu are amprenta politica.

”Cred ca este pentru prima data dupa multi ani de zile cand facem o rectificare bugetara in an electoral, o rectificare fara o amprenta politica. Obiectivul nostru e de a finanta politici publice anuntate, de a acoperi nevoi reale si nu de a cauta, prin rectificarea bugetara, sa castigam voturi in detrimentul eficientei bugetare”, a subliniat Dacian Ciolos, citat de news.ro.

Premierul a precizat ca au fost alocate resurse acolo unde acestea erau necesare pentru continuarea unor proiecte si pentru acoperirea unor cheltuieli noi izvorate din prioritatile care au aparut pe parcurs.

Am abordat rectificarea bugetara si ca un bilant de etapa al guvernarii”, a mai spus seful Guvernului, mentionand ca sanatatea, educatia si drepturile sociale sunt prioritatile primei rectificari bugetare din acest an.

Ciolos a aratat ca sanatatea si educatia au fost asumate de Cabinetul sau la inceputul mandatului, iar aceste prioritati au fost intarite pe parcurs de ceea ce s-a intamplat in aceste domenii.

In ceea ce priveste drepturile sociale, el a spus ca multe dintre acestea au cunoscut o rectificare pozitiva izvorata din hotarari ale Parlamentului. Premierul a mai spus ca sunt alocate resurse si pentru investitii.

”E important sa punem mentine un echilibru al bugetului intre cheltuielile pentru investitii, cheltuielile pentru consum. Acesta e modul nostru de abordare si sper ca acest an electoral si lunile care vin sa evite tentatii care sa puna presiuni nesustenabile asupra bugetului”, a mai spus  Dacian Ciolos.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO