Gica Popescu, urmarit de ghinion in afaceri. O investitie de 10 mil. euro, in pragul falimentului
In ciuda succesului din fotbal, Gica Popescu este urmarit de ghinion in afaceri. Conform Ziarului Fianciar, bazarul din Bucuresti, in care a investit 10 milioane de euro impreuna cu doi parteneri, a intrat in insolventa si a fost inchis.
Cand au lansat proiectul, cei trei sperau ca spatiul de 7.000 de metri patrati le va aduce profituri uriase.
In 2010, Gica Popescu vizita santierul viitorului bazar "Doldora" si avea planuri mari. A investit alaturi de doi parteneri 10 milioane de euro, dintre care 7 milioane au fost imprumutate de la banca, intr-o afacere care spera sa ii aduca multi bani.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Bazarul, inaugurat in acelasi an, a fost amenajat in cartierul Rahova din Capitala, pe o suprafata de 7.000 de metri patrati. Locul ar fi trebuit sa semene cu celebrul bazar din Istanbul, sa gazduiasca 500 de standuri si sa aduca peste 1 milion de clienti anual.
Mesajul de intampinare al clientilor este clar: "Cumparaturi din plin". Numai ca cei care ajung aici cu siguranta se vor intoarce acasa cu plasele goale. Asta pentru ca toate usile au fost inchise, inauntru nu mai exista marfa, iar muncitorii au inceput deja sa dezasambleze standurile.
Intr-un interviu acordat Ziarului Financiar, in urma cu cateva luni, Gica Popescu isi arata dezamagirea pentru investitia facuta.
Gica Popescu: "Cred ca am plecat cu stangul de la inceput. In momentul in care am facut lansarea, accesul nu era terminat. In momentul in care pornesti cu stangul e foarte greu sa te redresezi".
Iar pentru dezastrul financiar da vina pe firma de consultanta care a facut studiul pentru proiect.
Gica Popescu: "Ar fi trebuit sa aduca un profit de 22 la suta anual. Nu a adus nici jumatate din cat au spus ei. Daca acesti consultanti te fac sa faci o investitie atat de mare, cred ca ar trebui sa si raspunda. Sa aiba asigurari, sa iti asigure investitia respectiva, cel putin jumatate si ar fi foarte bine".
Gica Popescu poate contesta acum procedura de insolventa ceruta de banca si daca tribunalul accepta, poate fi reluata activitatea.
Cristi Moga, editor Ziarul Financiar: "Pe de alta parte, admninistratorul judiciar desemnat de tribunal are misiunea de a intocmi un tabel al creantelor pentru a stabili ulterior daca firma se va indrepta spre un plan de reorganizare, sau va intra direct in faliment".
Chiar si asa, Gica Popescu nu renunta la afaceri. Vrea sa ridice in acelasi cartier al Bucurestiului, Rahova, 400 de apartamente.