Florin Cîțu: Pensiile ar putea fi majorate cu 10% de la 1 septembrie

Florin Cîţu, după anunțul privind creșterea PIB: ”Domnule Ciolacu, sper să vă găsească sănătos comunicatul INS”
Inquam/ George Calin

Procentul majorării pensiilor nu a fost anunțat, încă, ministrul Finanțelor spunând că se iau în calcul mai multe scenarii.

”Este clar acum pentru toată România că Legea pensiilor este un instrument pentru PSD. Niciodată nu au avut în interes să repare niște lucruri. Acum avem dovada, că leagă asta de moțiunea de cenzură. Ce nu spune nimeni de la PSD este că nu găsim sursa de finanțare pe care au lăsat-o, legea a trecut prin Parlament fără sursa de finanțare. Niciodată nu au spus de unde vin banii pentru această creștere. Este clar că avem în față doar un joc politic”, a declarat Florin Cîțu la un post de televiziune.

”În timp ce noi ne-am luptat cu acesta criză, cei de la PSD nu au făcut altceva decât să caute capital politic. Suntem într-o criză fără proporții, sistemul public din România este greu încercat, a trebui să ajutăm foarte multe sectoare, spitale, oameni. De ani de zile, PSD a pus legi pe hârtie nu a avut bani să le finanțeze și le-a tăiat la rectificate. Miliarde neachitate, mă refer la rambursări de TVA și altele.

Trebuie să avem o viziune de ansamblu. Europa se împrumută. Noi am reușit să ne finanțăm de pe piețele internaționale în ciuda tuturor piedicilor pe care le primim din Parlament”, a mai spus ministrul.

Întrebat dacă ia în calcul scenariul potrivit căruia creșterea pensiilor va fi cu un procent de 10%, Florin Cîțu a spus că ia în calcul mai multe secnarii, inclusiv acesta.

Citește și
vaccin
Noutăți despre vaccinul anti-COVID-19, produs în România: "Va fi administrat intranazal"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

”Scenariul despre care am vorbit îl voi prezenta Guvernului cu toate riscurile aferente. Nu doar pentru pensii. Nu trebuie să scoatem din context Legea pensiilor, noi facem pentru toți românii, nu doar pentru un sector. Este un scenariu pe care îl iau în calcul și acesta, dar în contextul tuturor cheltuielilor, am luat în calcul impactul și riscurile aferente”, a mai menționat Florin Cîțu. 

Olguţa Vasilescu: PSD depune moţiune de cenzură dacă Guvernul modifică Legea pensiilor prin OUG

 

 

PSD a anunțat că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi depusă dacă executivul va decide să nu respecte legea pensiilor care prevede o creștere de 40% de la 1 septembrie.

"Biroul Permanent Naţional interimar a aprobat astăzi depunerea unei moţiuni de cenzură de către PSD în momentul în care Guvernul României va modifica prin ordonanţă de urgenţă Legea pensiilor publice. Aşa cum ştiţi şi dumneavoastră, de la 1 septembrie, ar trebui să fie o creştere a punctului de pensie până la 1.775 de lei, adică 40%. Nu pot să facă această modificare a legii decât printr-o OUG, iar, în momentul în care o vor adopta, vom începe deja strângerea de semnături pentru depunerea moţiunii de cenzură", a declarat Vasilescu.

Orban: Pensiile vor creşte; decizia, după raportul la şase luni privind starea bugetară

 

Premierul Ludovic Orban a reiterat, joi, faptul că pensiile vor creşte, dar o decizie în acest sens va fi luată când Guvernul va avea raportul la şase luni privind starea economiei şi starea bugetară, cât şi prognoza economică pe următoarea perioadă.

"Este prematură orice declaraţie pe tema aceasta. Când vom avea raportul la şase luni privind starea economiei şi starea bugetară, care trebuie realizată în conformitate cu Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, de asemenea, când vom avea prognoza economică pe următoarea perioadă de timp, atât prognoza realizată de Comisia de Prognoză, care acţionează în cadrul Guvernului, cât şi prognozele care vor fi realizate de Comisia Europeană, de Banca Mondială, vom lua această decizie. Ca atare, când vom decide ceva, vom anunţa public. Ce pot să vă spun este că pensiile vor creşte", a declarat Ludovic Orban la finalul vizitei efectuate la Centrul Tehnic de la Titu, judeţul Dâmboviţa.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Declarația ce alimentează teoriile conspirației:
Declarația ce alimentează teoriile conspirației: "Aproape perfect adaptat pentru om"

un cercetător australian de top susține că noul coronavirus este „aproape perfect adaptat pentru om”, declarație ce poate alimenta speculațiile referitoare la faptul că acesta ar fi fost creat într-un laborator chinez.

Noutăți despre vaccinul anti-COVID-19, produs în România:
Noutăți despre vaccinul anti-COVID-19, produs în România: "Va fi administrat intranazal"

Mircea Ioan Popa, cercetător la Institutul Cantacuzino, a declarat joi că se doreşte ca vaccinul împotriva COVID-19 să poată fi administrat pe cale intranazală.

Avertisment dur transmis de Angela Merkel:
Avertisment dur transmis de Angela Merkel: "Suntem încă la începutul pandemiei"

Cancelarul german Angela Merkel a făcut apel miercuri la unitate şi la consideraţie faţă de ceilalţi, după ce unele voci au pledat că măsurile de protecţie ar trebui ridicate mai repede

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu. Nu sunt victime | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu. Nu sunt victime | VIDEO

O explozie a avut loc, vineri dimineață, la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.  

Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor
Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara
România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara

A început numărătoarea inversă până la intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor schimba regulile, iar autoritățile fac ultimele pregătiri.