Cererea Portugaliei de sprijin financiar va atenua riscurile macroeconomice

Dată publicare: 08-04-2011 00:07
Dată actualizare: 02-08-2012 05:58


Portugalia

Solicitarea de catre Portugalia a unui ajutor financiar din partea Uniunii Europene va atenua riscurile macroeconomice pe termen scurt si va imbunatati stabilitatea financiara, considera analistii agentiei de evaluare financiara Fitch Ratings.

Portugalia recunoaste oficial ca este doborata de criza. UE, ajutor!

Portugalia apasa butonul de panica! Zona euro se clatina

Agentia anticipeaza ca asistenta financiara pe termen mediu va fi acordata de UE in cadrul unui program strategic convenit cu FMI.

"Negocierea unui program economic cu UE si FMI intr-o perioada de alegeri generale va fi dificila, dar Fitch anticipeaza cel putin un acord referitor la masurile bugetare si economice pe termen scurt", a declarat Douglas Renwick, director la Fitch pentru ratinguri suverane.

Potrivit estimarilor preliminare ale Fitch, necesarul brut de finantare al Portugaliei pana la sfarsitul lui 2013 este de aproximativ 60 de miliarde de euro, dar evaluarea nu include nevoile suplimentare care ar putea aparea ca efect al unui sprijin guvernamental pentru banci.

Ratingul Portugaliei "BBB-" se afla sub supraveghere cu perspectiva negativa, iar Fitch va lua o decizie la scurt timp dupa acordul cu UE si FMI privind asistenta financiara.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO