Cel mai alert ritm de crestere pentru bursa din ultimele doua luni. Ce a influentat piata


Ultimul update: Joi 08 Noiembrie 2012 11:19
Data publicarii: Vineri 07 Octombrie 2011 17:48
Categorie: Stiri Economice
burse, economie, statistici

Bursa a crescut vineri cu 4,56%, in cel mai alert ritm din ultimele doua luni, sustinuta de introducerea unor ordine mai mari de cumparare chiar la inchidere pentru actiuni precum Banca Transilvania, Transelectrica si BVB.

Piata a inregistrat a treia zi consecutiva de cresteri si a reusit sa recupereze corectiile de luni si marti, cand a atins cel mai redus nivel din ultimii doi ani. Astfel, in aceasta saptamana Bursa a avansat cu 3,73%.

Piata a deschis sedinta de vineri in crestere, investitorii reactionand pozitiv la ascensiunea burselor internationale. Pietele vest-europene au trecut pe scadere usoara dupa primele doua ore, influentate de reducerea ratingurilor de catre Moody's pentru o serie de banci portugheze si britanice, insa intoarcerea nu a avut efecte si pe bursa de la Bucuresti, aceasta continuand sa avanseze, cu peste 2%.

Bursele vest-europene au revenit pe verde dupa ora 15:30, sustinute de publicarea unor indicatori peste asteptari despre piata muncii din SUA. Recuperarea burselor externe a dus la accelerarea usoara a cresterilor pe piata de la Bucuresti, de la 2% la 3%.

Ascensiunea pietei s-a accelerat chiar la inchidere, la peste 4%, datorita cresterilor actiunilor Banca Transilvania (TLV), Transelectrica (TEL) si Bursa de Valori (BVB). Cresterea titlurilor Bancii Transilvania s-a amplificat de la 3,79%, la 9,83%, iar in cazul actiunilor Transelectrica ascensiunea a fost accelerata de la 8,53% la 11,18%.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO