Cand am putea trece la euro. Regiunea din Romania unde se traieste mai bine ca in Berlin
Potrivit lui Daniel Daianu, membru in CA al BNR, economia Romaniei ar trebui sa creasca in medie cu 5% anual, in mod sustenabil, pentru a putea ajunge din urma media zonei euro in 18 ani.
Romania ar putea adopta moneda euro cel mai devreme peste 9 ani, si asta doar daca vom avea cresteri economice record in fiecare an, arata un studiu prezentat in fata Academiei Romane de economistul Daniel Daianu.
"Nu este nici o problema", au spus alti specialisti, pentru ca daca ne grabim, riscam sa patim ca grecii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Studiul arata ca Romania nu poate trece la moneda Euro inainte de a ajunge la un venit pe cap de locuitor de cel putin 75 la suta din media zonei Euro. Va dura mai mult de un deceniu daca vom mentine cresterea economica din ultimii 15 ani. Capitala este singura zona care ar putea adopta moneda euro de maine.
"A adopta moneda euro fara sa fi atins in prealabil un nivel ridicat de covergenta a venitului pe locuitor este contraproductiv. In zona Bucuresti-Ilfov nivelul de trai, PIB-ul pe locuitor, venitul pe locuitor a devenit superior mediei Uniunii Europene, este chiar peste media zonei Berlin" spune Mugur Isarescu.
Citeste continuarea pe www.incont.ro.
Sursa: incont.ro
Etichete: BNR, salarii, pib, statistici, Zona Euro,
Dată publicare:
07-04-2017 15:28