Ziua Internationala a Romilor, sarbatorita la Bucuresti timp de .. 3 zile!

Ultima actualizare: 13-10-2012 07:11
tigani romi

Conform organizatorilor, in parcul Cismigiu din Bucuresti, de joi pana sambata, vor avea loc proiectii de filme si documentare cu tematica roma, auditii muzicale si concerte de muzica lautareasca.

Evenimentul din parcul Cismigiu, din perioada 08 - 10 aprilie, este organizat de Centrul National de Cultura a Romilor - Romano Kher, institutie subordonata Ministerului Culturii si Patrimoniului National, impreuna cu partenerii sai, Centrul Rromilor "Amare Rromentza" si Alianta Civica a Romilor din Romania.

Conform organizatorilor, taraful "Grigoras Dinicu" va sustine doua concerte de muzica lautareasca autentica, iar formatia "Kali Band" va delecta publicul cu o muzica gipsy balkan inspirata din cultura traditionala roma, cu influente reggae si ska.

Cele trei seri ale evenimentului cuprind, de asemenea, proiectii de filme artistice si documentare cu tematica roma si realizate de artisti romi, precum si proiectie de arta fotografica insotita de auditii muzicale.

De asemenea, mestesugari din toata tara isi vor expune standurile cu obiecte create de mana lor printr-un mestesug mostenit din tata-n fiu. Ba mai mult decat atat, amatorii de astfel de ...suveniruri vor putea cumpara din Cismigiu obiecte din argint sau os, obiecte din lemn sau piese de vestimentatie roma.

In plus, de Ziua Internationala a Romilor, in Parcul Cismigiu, CNCR - Romano Kher si partenerii sai le-au pregatit vizitatorilor o surpriza: intr-un cort amenajat dupa toate regulile traditiei rome, o fata de etnie roma ii asteapta pe doritori sa le citeasca viitorul.

Ziua de 08 aprilie a a fost decretata drept Ziua Internationala a Romilor in anul 1971, intr-un congres care a avut loc la Londra, de catre reprezentanti ai romilor din intreaga lume.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO