Zece raniti intr-un accident produs de un microbuz romanesc in Ungaria

13-08-2009 00:00

ambulanta Ungaria

Trei dintre victime sunt in stare grava. Microbuzul se indrepta spre Nagykanizsa, in sud-vestul Ungariei, cand s-a lovit, joi, de barierele care separa cele doua sensuri ale autostrazii M7 si s-a oprit pe sensul opus.

Accidentul s-a produs la Hollad, in apropiere de partea de sud-vest a lacului Balaton, la primele ore ale diminetii de joi, a declarat purtatorul de cuvant al departamentului local pentru gestionarea dezastrelor.

Pasagerii sunt cel mai probabil muncitori sezonieri romani. Unii dintre ei au putut fi salvati doar prin interventia brigazilor locale de pompieri.

Autostrada a fost inchisa traficului pe sensul de mers catre Nagykanizsa, respectiv catre granita cu Croatia si Slovenia.

Ieri, tot in Ungaria, un autocar cu aproape 50 de romani care se intorceau acasa din Spania s-a rasturnat.

Inexplicabil, accidentul a fost provocat chiar de unul dintre ei: s-a apropiat de sofer si, inca nu se stie de ce, a tras de volan. 12 calatori au ajuns la spital, 4 in stare mai grava, anuntau medicii.

Masina a iesit de pe soseaua principala pe un drum secundar, la aproximativ doi metri mai jos, si s-a rasturnat pe partea laterala. Oamenii au scapat pe unde au apucat - unii pe iesirile de urgenta, altii prin geamurile sparte.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO