Doi muncitori au murit dupa ce au cazut cu tot cu schela

Ultima actualizare: 01-11-2012 20:16

UPDATE: Muncitorii de pe santierele noastre mor pe capete, ca soldatii in razboi. Alti doi au sfarsit joi in Fagaras, in timp ce lucrau la construirea unui bloc ANL.

Unul era pe o schela si a fost lovit de bratul unei macarale. A cazut peste celalalt, care se afla cativa metri mai jos, si amandoi s-au prabusit 4 etaje.

Ingroziti, colegii au sunat la 112. Mai multe echipe de salvare au sosit in cateva minute. Unul dintre barbati, de 42 de ani, era deja mort. Celalalt ar fi avut puls cand a fost luat de ambulanta.

Cei doi muncitori lucrau la inaltime. Se turna beton pe cea mai inalta bucata din acoperis, iar ei raspundeau de operatiune. Niciunul nu era asigurat. Si totusi, inspectorii de munca spun ca era obligatoriu sa fie ancorati de ceva.

Sunt cercetati in acest caz extrem de grav constructorul care dirija macaraua, macaragiul, dar si sefii santierului, care ar putea fi gasiti vinovati pentru moartea celor doi muncitori. Se pare ca, pe langa faptul ca nu erau asigurati in niciun fel, desi lucrau la mare inaltime, angajatii nici n-ar fi avut echipament de protectie.

Echipele de control au stat aproape toata ziua pe santier, care a ramas apoi pustiu. Toti angajatii au fost chemati la audieri. Deocamdata exista un dosar penal, dar inca nu s-a stabilit cine va fi acuzat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO