Un mort si trei raniti, in urma unui accident de munca la Petromidia

17-10-2009 00:00

UPDATE: Rafinaria Petromidia din Navodari s-a "cutremurat" sambata de durere. Un muncitor a murit si alti trei au fost salvati in ultima clipa, dupa ce au inhalat un gaz toxic.


In momentul accidentului, trei muncitori erau pe o schela metalica, la cativa metri inaltime, pe peretele unui rezervor urias. Lucrau la etanseizarea peretilor, iar inauntru recipientul ar fi trebuit sa fie gol, sustin ei. Numai ca, in momentul in care unul dintre ei a deschis un robinet, de acolo a tasnit gaz, cu putere. Tanarului de 23 de ani i s-a facut rau pe loc si a cazut de pe schela.

Ceilalti doi, care l-au vazut, au incercat sa-i sara in ajutor. Insa rand pe rand, muncitorilor li s-a facut rau. Au apucat sa dea alarma, iar trei ambulante au ajuns acolo in scurt timp.

Dupa ce i-au luat, medicii si-au dat seama ca un al patrulea barbat era catarat pe peretele rezervorului si nu mai misca. Au reusit sa il coboare, insa nu l-au mai putut trezi la viata. Se pare ca, dintre toti, omul era singurul angajat al rafinariei si superviza operatiunea. Ceilalti trei muncitori, angajati la o firma subcontractoare, au ajuns la spital. Unul este in coma si respira doar cu ajutorul aparatelor.

Inspectorii ITM, care au inceput o ancheta, spun ca accidentul a avut loc in perioada in care se facea revizia rezervorului si ca, intr-adevar, acesta ar fi trebuit sa fie gol. Incearca acum sa afle cum de ramasese hidrogen sulfurat inauntru, iar muncitorii nu stiau.


VIDEO PROTVPLUS.RO