Tragedie uriasa evitata pe Autostrada Soarelui

Ultima actualizare: 21-10-2012 21:02

A fost alerta maxima sambata dimineata pe Autostrada Soarelui, dupa ce un camion incarcat cu azotat de amoniu s-a rasturnat.  Peste 100 de saci plini cu ingrasamant au ajuns pe cimp, in timp ce motorina se scurgea periculos din rezervor.

Mai multe echipaje de la SMURD, pompieri si politisti au ajuns imediat la fata locului si au reusit sa evite o tragedie asa cum a fost cea de la Mihailesti in 2004.

Accidentul a avut loc la kilometrul 78, pe sensul de mers Constanta - Bucuresti. Soferul spune ca unul dintre cauciucuri i-a explodat.

Camionul, incarcat cu 24 de tone de azotat de amoniu, s-a rasturnat intr-un sant de pe marginea autostrazii. Din fericire, barbatul de la volan a scapat fara rani grave. S-a scurs insa motorina din rezervor, dar a fost acoperita cu pamant, iar pericolul unei explozii a fost inlaturat.

Peste o suta de saci plini cu azotat s-au rasturnat pe camp.

Camionul apartine unei firme din Pitesti. Venea de la Slobozia, de unde preluase marfa, si urma sa ajunga la Gaesti. Politistii spun ca soferul avea toate actele incarcaturii in regula.

La 3 ore dupa accident, un alt camion a aparut in zona ca sa recupereze cei 500 de saci cu ingrasamant. Apoi o macara, a repus autotrenul pe roti. In tot acest timp, circulatia a fost complet inchisa iar traficul deviat pe o alta ruta.

In mai 2004, 18 oameni au murit la Mihailesti dupa ce un tir incarcat cu azotat de amoniu a explodat. Alti 13 au fost grav raniti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO