Un barbat a murit dupa ce o macara de mare tonaj a cazut peste el

20-07-2010 00:00


Un muncitor de 43 de ani din Targoviste a murit marti dimineata strivit de macaraua pe care incerca sa o dezmembreze. Barbatul era sudor la REMAT si avea misiunea sa taie scheletul metalic. A fost deajuns o singura miscare gresita si bietul om a murit.

De doua saptamani barbatul lucra pe macaraua scoasa din uz. Trebuia sa o taie pe bucati cu un aparat de sudura. Marti in zori s-a auzit o bufnitura iar muncitorul n-a miscat.

Ancheta este dificila tocmai pentru ca nu a fost nimeni martor la tragedie. Anchetatorii pot doar sa faca scenarii, cu privire la modul in care s-a petrecut accidentul.

Cea mai plauzibila varianta este aceea potrivit careia barbatul n-ar fi fost suficient de atent la componenta pe care o taia si aceasta sa se fi prabusit peste el. Seful statiei recunoaste insa ca omul nu purta casca.

Imprejurarile in care s-a petrecut tragedia vor fi lamurite de anchetatori. Acestia trebuie sa vada daca barbatul cunostea regulile de protectie a muncii si daca sefii lui i-au asigurat echipamentele necesare.

VIDEO PROTVPLUS.RO