Aripi frante pentru totdeauna! Avion prabusit la Costesti

Ultima actualizare: 07-10-2012 14:53
Aripi frante pentru totdeauna! Avion prabusit la C...
Un avion s-a prabusit in localitatea buzoiana Cost...
Un avion s-a prabusit in localitatea buzoiana Cost...
Aripi frante pentru totdeauna! Avion prabusit la C...

UPDATE: Un pilot experimentat a pierit vineri seara, dupa ce s-a prabusit cu un avion de mici dimensiuni, in apropierea aerodromului Costesti. Barbatul de 50 de ani se pregatea pentru un miting aviatic si executa manevre de acrobatie.

 
Aeronava ultrausoara s-a prabusit la opt minute dupa decolare, fara ca pilotul sa fi cerut prin statie ajutor.

Avionul a cazut ca o ghiulea si s-a facut una cu pamantul. Pilotul nu a avut nicio sansa. Aparatul ultrausor, un Spotter G97, s-a facut bucati la impactul cu solul. Imediat dupa accident, zona a fost izolata, iar specialistii in aviatie au inceput o ancheta pentru a afla cum s-a intamplat totul.

Anchetatorii, care au demontat sambata dimineata aparatul bucata cu bucata, merg pe doua ipoteze: eroare umana si defectiune tehnica sau, poate, amandoua. Partile componente ale aparatului au fost duse intr-un hangar, pentru a fi studiate cu atentie. Spectacolul pentru care facea repetitii pilotul mort nu a fost amanat din cauza incidentului si a inceput la ora stabilita.

Ancheta ar putea dura pana la 120 de zile, spun cei implicati. Seful Aerodromului Costesti, unde activa pilotul, avanseaza si ideea ca este posibil ca barbatul sa fi fortat motorul pentru a face o acrobatie. Iar la un moment dat sa nu mai fi putut controla avionul.

Cei care l-au cunoscut pe Mihai Ungureanu sunt socati de sfarsitul lui. L-au cunoscut ca pe un as al inaltimilor pe care nimeni nu il intrecea in maiestrie.

Fusese instructor la scoala de aplicatie pentru fortele aeriene de la Boboc si avea peste 2.000 de ore de zbor la activ. Acum se pregatea pentru mitingul de sambata si avea de gand sa incerce acrobatii noi. Spunea oricui il asculta ca nimic nu se compara cu o plimbare printre nori. Intr-un interviu, vorbea despre pilotaj ca despre a doua lui mare iubire, dupa familie. In urma lui au ramas acum o sotie si doi copii.

Accidente negre

Este al doilea accident aviatic din Romania in ultimele trei zile. Marti seara un avion ultrausor s-a prabusit langa aeroclubul din Targu Mures. Pilotul a scapat atunci cu viata, insa s-a ales cu coloana vertebrala fracturata.

In urma cu aproape trei luni, tot intr-o zi de vineri, un avion de mici dimensiuni s-a prabusit la Clinceni. Pilotul, care repeta de asemenea pentru un spectacol aviatic ce urma sa aiba loc in ziua urmatoare, a decedat, din pacate.

Tragedia s-a repetat la Clinceni dupa o luna, cand un instructor militar a murit, tot intr-o vineri, dupa ce un avion s-a prabusit si a luat foc. Barbatul a ramas prizonier in chingile scaunului si a fost scos fara suflare, aproape carbonizat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO