Noapte de cosmar in mai multe zone ale tarii! Furtuna a facut prapad!

Ultima actualizare: 21-10-2012 15:12

UPDATE: Romania a fost din nou maturata de vijelii, lovita de trasnete si inundata de suvoaie.

Jalnica priveliste la o stana din Muntii Lotrului. 275 de oi au pierit lovite de trasnet. Animalele si ciobanul se adapostisera de furtuna sub brazi. Dar n-au avut scapare.

La 1500 de metri altitudine, fulgerul n-a iertat. Facandu-si cruce ca a scapat cu viata, omul a anuntat dezastrul. Proprietarii estimeaza paguba la un miliard de lei vechi.

In Prahova, furtuna a facut ravagii. Mai ales piatra, cu toate ca in judet exista un sistem antigrindina inca din 2004. Nu este functional din lipsa de fonduri, se plang autoritatile. Bucatile de gheata au distrus toate culturile si au facut pagube si la casele oamenilor.

Vijelia care a lovit Baia Mare a adus 50 de litri de apa pe metru patrat, vant teribil si fulgere distrugatoare. Un trasnet a lovit un contor de gaze, care a luat foc, spre spaima proprietarei.

A turnat cu galeata si la Suceava, unde strazile s-au umplut de apa, iar masinile si pietonii abia au inaintat.

Disperare dupa urgie si in Timis: sute de hectare de culturi din Darova au fost facute praf de grindina si oamenii au ramas muritori de foame. Campuri intregi arata de parca ar fi trecut buldozerul peste ele. Primarul se gandeste sa ceara suplimentarea bugetului local. E convins ca fara ajutor localnicii nu se vor mai descurca.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO