Stareta de la Mehedinti, acuzata de farmece si de hartuire sexuala

Ultima actualizare: 05-08-2012 19:05

Doua calugarite sustin ca maicuta n-ar fi straina de poftele lumesti, chiar daca aceasta arata un certificat medical care spune ca-i fara prihana. Si preotul sare cu aceleasi acuzatii: credincioasa i-ar fi facut propuneri indecente.

Nu-i adevarat, se apara maicuta care spune ca preotul nu s-ar fi putut abtine de la poftele lumesti. Pe langa toate acestea, raman aceleasi semne de intrebare de la ritualurile de sfintire a apei cu un craniu si o papusa imbracata la fel ca o slujitoare a Domnului.

Preotul bisericii si maicuta si-au aruncat vorbe grele. Parintele sustine ca ar fi surprins-o pe stareta cand punea un craniu de om intr-un butoi, langa altar. Asta arata pozele, spune preotul, fotografii pe care maicuta le crede trucate.

Nici papusa cu care maica apare intr-o poza nu e lucru curat, crede preotul. Stareta se apara cu inversunare si spune ca a fost o joaca nevinovata, iar papusa ii aminteste de surorile ei, carora le duce dorul.

Alte marturii bulversante vin de la doua maicute care slujesc la o manastire de unde stareta ar fi fost alungata. Ele spun ca femeia ar fi intrat peste ele dezbracata in chilii, le-a pus sa o pipaie sub pretextul ca o doare spatele, dupa care le cerea sa-i atinga picioarele si sanii.

Toate aceste acuzatii au ajuns si la urechea celor de la episcopia Severinului. Inaltele fete bisericesti au inceput o ancheta, dar nu au vrut sa faca nicio declaratie. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO