Ritualuri neortodoxe: despuiata in biserica, sfinteste apa cu un craniu!

Ultima actualizare: 03-09-2012 02:18

Ritualuri necurate si blasfemie! Se intampla lucruri diavolesti la o manastire retrasa de pe malul Dunarii in Mehedinti. Maica Stareta Filofteia este acuzata ca sfinteste apa cu un craniu, sta despuiata in biserica si-l injura tocmai pe parinte.

Toate aceste acuze ies din gura credinciosilor, dar si a preotului. Pentru ei, Maica Filofteia a devenit un sol al raului.

Crestinii din Dubova jura ca au vazut-o pe femeie prinsa in ritualuri stranii. A depasit, insa, orice limita cand s-a fotografiat cu o papusa imbracata in straie de calugarita. A spus apoi ca a fost doar o joaca nevinovata de-a Sfanta Fecioara si pruncul lsus.

Parintele sustine ca a surprins-o pe stareta cand punea un craniu de om intr-un butoi langa altar. L-ar fi dezgropat din cimitirul satului, crede omul bisericii.

"Sfinteam apa", ar fi explicat ea, cu un zambet ciudat, care i-a infiorat pe oameni. Spaima s-a transformat apoi in revolta.

Paharul s-a umplut cand preotul a pus mana pe o fotografie in care maica in haine cernite tinea in brate o papusa invesmantata la fel.

Cand au vazut ca rugaciunile n-au efect, crestinii au apelat la randuielile lumesti. Au sunat la 112 ca s-o dea afara pe stareta baricadata in manastire.

Speriata de toata aceasta zarva si Maica Filofteia a cerut ajutor, insa cand a dat cu ochii de lumea stransa la usa chiliei s-a razgandit.

Circul s-a domolit abia cand politistul venit la fata locului a promis solemn ca o sa faca personal sesizare la episcopie.

Episcopia Severinului si Strehaei a promis ca incepe ancheta in cazul reclamatiilor facute impotriva staretei despre care se spune ca sfinteste apa cu un craniu. In acelasi timp, enoriasii din Dubova au sesizat si Directia de Sanatate Publica Mehedinti si au cerut sa verifice apa sfintita la manastire.

Pana cand anchetele se vor sfarsi, preotul manastirii spune ca o va supraveghea cu aparatura video si audio pe Maica Filofteia. De altfel, tot el spune ca stareta, in varsta de 47 de ani, a fost izgonita in urma cu cativa ani de la o manastire din Arges pentru ca facea ritualuri de exorcizare nepermise de Biserica Ortodoxa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO