Previziuni sumbre: gripa noua se transmite si in sezonul cald!

Dată publicare: 29-05-2009 00:00
Dată actualizare: 08-05-2012 22:19


UPDATE: Au sperat ca il va omori caldura, insa nici vorba de asa ceva. Medicii au anuntat ca virusul gripal A (H1N1) circula si in sezonul de vara, la fel ca iarna.

Mai mult, "ne asteptam la cel mai neplacut scenariu cu privire la raspandirea bolii", a spus directorul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals". Cazurile sunt tot mai numeroase in tarile unde acum e vara.

Partea buna este ca, pana in prezent, din totalul infectiilor cu gripa noua, 70% sunt usoare. Adica pacientii s-au vindecat in cel mult 3 zile, fara tratament special. In 28% din cazuri au fost infectii medii, cu spitalizare, iar numai 2% dintre bolnavi au avut nevoie de terapie intensiva.

De cand au fost confirmate cazurile de gripa noua si in Romania, oamenii au inceput sa isi cumpere masti de protectie. In ultima saptamana, farmacistii spun ca vanzarile au crescut cu 23%.

Vineri, medicii de la Institutul Matei Bals au declarat ca peste cateva zile e posibil sa inchida focarul, pentru ca toti membrii familiei infectati cu A (H1N1) se simt bine. Tatal femeii nu mai are febra, iar in stare buna sunt atat femeia de 30 de ani, cat si cei doi baieti.

Dintre cei 22 de oameni cu care familia a venit in contat, la 7 probele au iesit negative. Alti 15 sunt izolati la domiciliu pentru 7 zile, fara semne de boala.

In plus, daca acestia nu prezinta semne pana luni inseamna ca au scapat de perioada de imbolnavire.

In ultimele 24 de ore, in Europa au fost confirmate 34 cazuri noi, iar in lume numarul imbolnavirilor a ajuns la 15.010 si 103 decese.

Gripa "porcina" a ajuns si in Romania!

Invata cum sa previi imbolnavirea! Vezi aici si simptomele gripei "porcine"

Ce este gripa "porcina" si cum apare la om?

Ce tratamente exista impotriva gripei porcine!

Tags: gripa noua, boli,


VIDEO PROTVPLUS.RO