Pilotul mort vineri la Clinceni, condus pe ultimul drum

Ultima actualizare: 05-05-2012 03:40

Mult prea tanarul comandant al aerodromului Clinceni a fost inmormantat cu onoruri militare, asa cum se cuvine in cazul unui erou.

In ultimele imagini filmate cu putin timp inainte sa se zdrobeasca de pamant cu avionul pe care il pilota, Mihai Dobre se antrena pentru mitingul pe care il pregatea alaturi de colegii sai din formatia Soimii Romaniei.

Zborul a fost perfect, iar lui Mihai i-au iesit toate manevrele pentru ultima data. Acrobatiile complicate pe care numai el stia sa le faca la mare arta, aprindeau imaginatia tuturor. Si-a dovedit maiestria pana in ultima clipa. Mihai a reusit intaia data in viata si dansul betivului, o manevra extrem de dificila.

Desi a disparut la doar 24 de ani, Mihai Dobre ne lasa o mostenire incredibila. Urma sa reprezinte Romania la Campionatul european de acrobatie aeriana. Pe aerodromul de la Clinceni se va lasa de acum inainte o liniste nefireasca, cel putin pentru o vreme.

Va reamintim ca in timpul antrenamentelor pentru miting, una dintre comenzile avionului pilotat de Mihai Dobre s-a blocat, iar aparatul s-a prabusit si a luat foc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO