Patru tone de droguri confiscate! Urmau sa ajunga din Brazilia in Romania

Ultima actualizare: 13-10-2012 09:08

Povestea istorica a cocainei din portul Agigea continua cu episodul doi. Procurorii de la Crima Organizata au reusit sa opreasca un alt transport impresionant, adica patru tone de stupefiante care ar fi trebuit sa ajunga din Brazilia in Romania.


Transportul a fost aranjat de un spaniol si trei romani. Este vorba despre persoanele implicate si in primul caz. 

Procurorii romani au transmis catre autoritatile din America de Sud informatiile obtinute dupa ce i-au audiat pe cei patru suspecti retinuti in portul Agigea, dar si din semnale provenite de la serviciile speciale si astfel au reusit ca joi noaptea in portul Paranagua sa fie capturate cinci containere in care se aflau aproape patru tone de cocaina pura. 

Containerele erau trecute in acte drept import de lemn de cedru care ar fi trebit sa ajunga la aceeasi firma din judetul Gorj la care ar fi ajuns si primul transport de peste o tona de cocaina. 

Cand au vazut stupefiantele politistii din Brazilia au fost socati. Este a doua captura de mari proportii facuta in Brazilia. 

Operatiunea a fost condusa de Politia Federala si Interpol. Saptamna trecuta a fost capturata inca o tona de cocaina in Romania. Aceasta a ajuns acolo tot din portul Paranagua. Cum era vorba de o incarcatura similiara, provenind de la aceeasi firma, care pleca de aici catre Romania, politistii au controlat containerele inainte de a fi imbarcate.

Cele doua transporturi de cocaina  erau destinate pietei de droguri din Europa de Vest ,insa ar fi trecut pe la noi.

Firma care efectua exportul de "lemn de cedru" catre Romania este din Sao Paolo. Conform Politiei Federale patronii sunt  in acest moment cercetati.

 La fel ca si in transportul de saptamana trecuta cocaina era foarte bine ascunsa. Pachetele care aveau pe ele insemnele "trifoi" si "Toyota" in functie de calitate erau bagate intre scandurile de cedru decupate la mijloc.

Principalii suspecti - capul retelei, un cetatean spaniol, si alti trei romani au fost arestati la Agigea dupa ore intregi de filaj, chiar in momentul in care incercau sa preia marfa.

Cei patru sunt in arest si acesta este motivul pentru care celalat transport de patru tone cocaina a ramas in portul brazilian.

Daca ajungeau pe piata neagra, drogurile le-ar fi adus traficantilor peste 500 de milioane de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO