Captura de cocaina de vineri, cea mai mare din ultimii 10 ani in Europa!

Ultima actualizare: 12-09-2012 17:28

Patru suspecti au primit mandat de arestare preventiva de 29 de zile, dupa stupefianta captura facuta in Portul Agigea: peste o tona de cocaina pura. 


Drogurile veneau din Brazilia si aveau ca destinatie Spania. Le-ar fi adus traficantilor peste 100 de milioane de euro, pe piata neagra.

Printre cei patru suspecti, trei barbati si o femeie, se pare ca se afla si capul retelei, un cetatean spaniol. Cei doi barbati implicati sunt din Galati, respectiv Bacau, iar femeia din Ramnicu Sarat. Cu totii erau filati de 48 de ore. 

Politistii le-au descoperit numele in documentele de insotire a celor doua containere venite din Brazilia. Acestea erau incarcate cu lemn de cedru, dar paletii fusesera decupati si in interior fusesera ascunse pachetele cu cocaina.

La o perchezitie, anchetatorii au ridicat 140.000 de euro si doua masini de teren. 

Actiunea Rio, asa cum au numit-o anchetatorii, este cea mai mare captura din ultimii 10 ani in Europa si cea mai mare facuta pana acum la noi. 

Politistii au detectat cele peste 1.200 de kilograme de cocaina - care zaceau de saptamani bune in niste containere din port - cu ajutorul unor scanere. Pachetele de droguri aveau pe ele anumite insemne, care le indicau traficantilor calitatea marfii.

Traficantii au organizat actiunea gandindu-se la fiecare detaliu. Astfel, doi dintre ei au infiintat o firma in Gorj, care urma sa preia incarcatura, cu care cetateanul spaniol sa plece mai departe.

Apoi, din luna decembrie si pana au fost prinsi, traficantii au incercat sa racoleze o a treia persoana, angajata in port, care ar fi putut sa-i ajute.

Cocaina era destinata exclusiv pietei spaniole.

Daca se dovedeste ca sunt vinovati, suspectii risca 25 de ani de inchisoare, pentru trafic international.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO