Constanta: 4 suspecti au fost retinuti dupa incredibila captura de droguri

Ultima actualizare: 09-10-2012 13:18

UPDATE: Politistii de la Combaterea Crimei Organizate i-au ridicat ieri, in momentul cand incercau sa preia marfa, ascunsa intr-un container cu cherestea.


Printre cei patru suspecti, trei barbati si o femeie, se pare ca s-ar afla si capul retelei, un cetatean spaniol. Cu totii erau filati de 48 de ore. Politistii le-au descoperit numele in documentele de insotire a celor doua containere venite din Brazilia. Acestea erau incarcate cu cherestea, dar paletii fusesera decupati si, in interior, fusesera ascunse sute de pachete cu cocaina. Intreaga cantitate a fost trimisa la Bucuresti, pentru analize.

Cel mai probabil, drogurile urmau sa fie prelucrate in laboratoare clandestine din Europa de vest. O parte insa, spun surse din interiorul anchetei, era destinata pietei din Romania. Aceasta este cea mai mare captura din ultimii 10 ani in Europa si cea mai mare facuta pana acum la noi.

Daca ajungeau pe piata neagra, drogurile le-ar fi adus traficantilor peste 100 de milioane de euro.

Autoritatile spun ca aveau informatii despre transport inca din luna decembrie, cand containerul a ajuns in port la bordul unei nave sosite din Brazilia.

Au asteptat pana vineri, cand mai multi indivizi au venit sa preia marfa. Atunci au intrat in scena zeci de vamesi si politisti de la Crima Organizata, care au inceput sa scotoceasca prin container.

Au gasit cocaina ascunsa printre paletii de cherestea si au ramas uimiti cand au vazut despre ce cantitate e vorba. Anchetatorii spun ca au fost retinuti trei indivizi, care fusesera de altfel pusi sub urmarire de 48 de ore si care sunt acum audiati.

Se pare ca drogurile urmau doar sa tranziteze Romania si sa ajunga intr-o alta tara din Europa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO