Patriarhul Daniel, prezent la sfinţirea mănăstirii ridicate la cota 1.400

Ultima actualizare: 23-10-2012 14:49
Patriarhul Daniel, la cota 1.400

Puhoi de lume astăzi, la cota 1.400, unde credincioşii au asistat la slujba de sfinţire a mănăstirii abia înălţate acolo. La ceremonie a fost prezent şi Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Române.

Momentul ales este foarte important pentru credincioşi - astăzi e mare sărbătoare, Schimbarea la Faţă a Mântuitorului. Mulţimea, formată din localnici, dar şi din turişti, a venit încă de dimineaţă şi s-a înghesuit în jurul Patriarhului, pentru a primi binecuvântare.

Lucrările de construcţie la mănăstirea Sfânta Ana au început în urmă cu 20 de ani, când un călugăr s-a stabilit în vârf de munte şi a decis să facă un lăcaş de rugăciune pentru turişti. Abia anul acesta au fost finalizate picturile din interiorul bisericii, iar astăzi, preoţii au decis să şi sfinţească lăcaşul.

Mănăstirea Sfânta Ana se află pe drumul vechi ce leagă staţiunea Sinaia de Cota 1.400. În sfântul lăcaş se ţin slujbe de câţiva ani, dar abia azi, biserica a primit binecuvântarea Patriarhiei. Este locul de rugăciune preferat de turiştii care urcă în Bucegi şi slujit acum doar de doi călugări.

Pentru cei care au participat la slujba de astăzi telecabina a fost gratuită.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO