Nokia si-a inaugurat oficial fabrica din Romania


Ultimul update: Luni 08 Octombrie 2012 22:49
Data publicarii: Miercuri 24 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri actuale

Chiar daca prima linie de productie s-a deschis in urma cu mai bine de-o jumatate de an, iar la ora actuala sunt zece milioane de telefoane produse in Romania, conducerea a tinut la eticheta.

Noi suntem cei care modeleaza industria elctronica, cream sisteme tehnice care vor face ca in viitor telefonul sa devina un mic computer mai mic
Anssi Vanjoki, vicepresedinte executiv Nokia

Pana in 2010 - borna ce va marca finalul investitiei facute de Nokia - gigantului finlandez i se vor alatura producatorii de ambalaje Hansaprint, dar si cei care fac baterii si lentile pentru camerele foto ale mobilelor, chinezii de la BYD. Productia de la Jucu se va traduce in sase milioane de telefoane pe luna.


Dincolo de toate aspectele teoretice, investitia a dat o noua fata Clujului. In cadrul companiei, lucreaza aproape 2000 de oameni. Iar numarul lor, va creste, lunar, cu aproximativ o suta.

Venirea Nokia a insemnat crearea unor posturi pentru studenti, dar si explozia preturilor la terenuri. Vechile parloage din sat se dau, acum si cu o suta de euro metrul patrat.

Numai anul acesta, primaria Jucu a emis 280 de autorizatii de constructie pentru blocuri, duplexuri si locuinte familiale.
Iar in zona se lucreaza la o portiune de drum care va merge pana in viitoarea autostrada Transilvania si se va lega si cu DN1, la Dej.


O noua herghelie, in comuna unde s-a construit fabrica Nokia
Comuna Jucu, noul cartier de fite al Clujului
Dupa modelul Nokia, o firma din Cehia se muta la Targu Mures
VIDEO PROTVPLUS.RO