Mutu, la un pas de faliment! Va afla curand daca va ramane lefter si dator

Ultima actualizare: 06-10-2012 10:12

Se apropie momentul cel mare pentru Adrian Mutu, care va afla cat de curand daca va plati daunele de 17 milioane de euro fostului sau club, Chelsea Londra, dupa ce a fost depistat pozitiv cu cocaina.


Va ramane si lefter, si dator, in situatia in care verdictul Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv, unde a atacat decizia FIFA, ii va fi defavorabil. Forul international a luat in discutie joi cazul si acum toata lumea asteapta decizia.

Cu exact un an in urma, pe 7 mai 2008, Adrian Mutu a primit vestea-soc: FIFA a decis ca atacantul nationalei trebuie sa plateasca gruparii lui Abramovic nu mai putin de 17 milioane de euro, despagubire. Si asta pentru ca, in 2004, Mutu a fost depistat pozitiv cu cocaina si a fost dat afara de Chelsea. Regretele au fost tardive.

Singura cale de atac la decizia FIFA pentru Mutu a fost la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, caruia i-a cerut sa-i anuleze sanctiunea. Oficialii Tribunalului sustin ca joi au avut loc audieri, iar verdictul e foarte aproape.

Daca decizia ii va fi defavorabila, cariera si mai ales averea lui Mutu sunt in pericol. Chiar daca si-ar goli conturile, ar instraina afacerile si si-ar vinde toate proprietatile, internationalul roman tot n-ar putea sa-i plateasca cele 17 milioane de euro clubului londonez. De altfel, potrivit revistelor de specialitate, averea atacantului Fiorentinei este de 12-14 milioane de euro. De la cele opt echipe de fotbal la care a activat pana in prezent, Mutu a incasat, numai din contract, peste 10 milioane de euro.

Cel mai mediatizat sportiv roman al momentului, pitesteanul a facut bani si din publicitate, primul contract, in valoare de 300.000 de euro, fiind cel incheiat cu o firma de echipament sportiv. A mai incasat 1,5 milioane de euro de la o firma de bauturi racoritoare si alte 2,5 milioane de euro de la un canal de televiziune care a realizat un reality show despre viata fotbalistului.

Pe val, Adrian Mutu nu a pus insa mare pret pe bani, cumparandu-si de-a lungul timpului masini extrem de scumpe - Ferrari, Aston Martin, Bentley - ceasuri si telefoane de sute de mii de euro, un iaht pentru care a platit un milion de euro, apartamente si vile in tara ori strainatate.

De altfel, la capitolul imobiliar, Mutu nu se poate plange. Detine un apartament de trei camere in zona stadionului Dinamo, o resedinta de vacanta la Miami, estimata la 1,4 milioane de euro, iar de curand si-a achizitionat o proprietate de 300 de metri patrati in Florenta.

A intrat si in afaceri, insa nu se poate lauda ca este un bun investitor, de vreme ce unele investitii i-au adus castiguri, iar altele au fost falimentare. Tot o pierdere din punct de vedere financiar a fost si divortul de prima sa sotie, Alexandra Dinu, in 2003, care a lasat ceva goluri in conturile lui Mutu. Mario, copilul rezultat in urma acestei casatorii, primeste lunar de la tatal sau o pensie alimentara de 5.000 de euro.

Casatorit in 2005 cu frumoasa Consuelo, Mutu a devenit tatal a doua fetite - Adriana si Maya Vega.

La un pas de faliment, Mutu ar putea fi salvat de cheta publica pe care Cristi Borcea a anuntat ca o va deschide in cazul unui verdict nefavorabil.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO