O noua atentionare cod galben! Vezi aici situatia drumurilor din tara!

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE - Pana la ora 03.00, in aceasta noapte, se mentine codul galben in judetele Galati, Braila, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea. Vezi aici situatia drumurilor din tara!

 

Daca aveti imagini cu blocajele din trafic, trimiteti-le aici.

Aici va continua sa ninga, iar vantul va prezenta intensificari viscolind si troienind zapada. In restul teritoriului ninsorile vor fi slabe cantitativ si pe arii mai restranse.

PROGNOZA METEO (21-26 decembrie)

Citește și
Romania, sub zapezi! Soferi cu nervi intinsi la maxim. Autoritatile, lipsa
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Prima zi din saptamana ce urmeaza se anunta deosebit de rece, geroasa dimineata. Pe 21 decembrie, maximele se vor incadra intre -13 si -3 grade celsius, iar minimele intre -19 si -9 grade.

Din 22 decembrie, temperatura aerului va creste usor: intre -10 si 0 grade. Minime ceva mai ridicate in vest.

Pe 23 decembrie, mercurul va urca in termometre si o va tine asa pana pe 26. Precipitatii vor fi, dar temporar ploi. In vest, centru si nord. Dimineata in zone joase, ceata poate persista.

DRUMURI BLOCATE

Circulatia pe DN2 (E85) Urziceni - Buzau - Focsani si pe DN 2 B Buzau - Braila a fost reluata, vineri la pranz, traficul fiind insa in continuare inchis pentru autovehiculele cu masa maxima autorizata mai mare de 3,5 tone. Circulatia se desfasoara sub supravegherea politistilor de la Rutiera.

Acestia permit accesul a maximum zece autovehicule la intervale de cinci - zece minute, in functie de valorile de trafic si de situatia din teren.

15:57 DN 23 B Maicanesti – Ciorasti, din judetul Vrancea, este inchis circulatiei rutiere vineri, de la ora 15.00.

15:50 Traficul rutier a fost blocat pe DN 3, de la Lipnita spre Ostrov - Vama Silistra, a fost blocat din cauza conditiilor. Drumul face legatura cu Bulgaria.

12.06 Circulatia rutiera se desfasoara cu dificultate, vineri, pe toate drumurile judetene din Cluj, din cauza zapezii, iar pe 83 de sectoare de drum se actioneaza cu utilaje pentru curatarea carosabilului.

12.03 Zece localitati din judetul Gorj au ramas fara energie electrica, alimentarea fiind intrerupta din cauza ca pe liniile de tensiune au cazut copaci, in urma ninsorilor abundente.

11:12 Circulatia rutiera se desfasoara cu dificultate, vineri, pe sase drumuri nationale si pe cel putin 30 de drumuri judetene din Hunedoara, din cauza ninsorii, iar autoritatile judetene spun ca se actioneaza cu utilaje pentru curatarea soselelor de zapada si polei, astfel ca nu sunt artere blocate.

11:10 Drumul National 1 D, care face legatura intre Ploiesti si judetul Ialomita si drumul judetean 102 D intre localitatile Baba Ana si Boldesti sunt inchise, vineri dimineata, din cauza caderilor masive de zapada si a viscolului, anunta Politia Prahova.

11:00 Cinci drumuri nationale si 29 de drumuri judetene sunt blocate, 21 de trenuri sunt anulate, 241 de persoane au fost evacuate si aproape 80 de localitati din zece judete sunt afectate de intreruperea energiei electrice, informeaza MAI.

10:30 Doua drumuri judetene din Vaslui sunt in continuare blocate de aproximativ 48 de ore, din cauza troienelor formate pe carosabil si a imposibilitatii societatilor de deszapezire de a degaja zapada care depaseste, in anumite sectoare, inaltimea de un metru si jumatate.

9:50 Traficul pe Drumul National 2 B Buzau-Braila a fost inchis in jurul orei 9.40, acesta fiind cel de-al doilea drum in cazul caruia autoritatile au decis, in ultimele ore, blocarea circulatiei.

08:30 Autostrada Soarelui a fost inchisa din cauza ninsorilor abundente.

08:00 Traficul pe DN 2 (E85) a fost inchis, vineri dimineata, la ora 08.00, in judetul Buzau, masura fiind impusa de autoritatile judetene pentru a permite utilajelor sa actioneze in vederea deszapezirii tronsonului.

ALTE PROBLEME

16.27 Aeroporturile din Bucuresti, Constanta si Timisoara sunt operationale, dar sunt intarzieri.

11:25 7 localitati din judetul Mehedinti au ramas fara curent electric, vineri dimineata, in urma ninsorilor abundente. Acestea sunt: Zegujani, Noaptesa, Stroesti, Dubova, Ponicova, Brosteni si Lupsa.

Aproximativ 200 de persoane din localitatea Negrusa sunt in continuare izolate, drumul fiind inzapezit.

10:41 O cursa aeriana de la Paris catre Bucuresti nu poate decola de pe aeroportul din capitala Frantei din cauza conditiilot meteo nefavorabile.

10:30 Un autobuz in care se aflau sapte persoane s-a rasturnat, vineri, dupa ce a derapat la coborarea unei pante, in judetul Gorj, fara a exista victime in urma accidentului.

10:00 Aproape toate cursele care erau programate sa decoleze de pe Aeroportul "Henri Coanda", vineri dimineaţa, incepand cu ora 6.45, au intarzieri de pana la doua ore, din cauza conditiilor meteorologice care nu au permis pregatirea aparatelor pentru zbor.

09:30 Cateva zeci de pasageri ai cursei Wizz Air Cluj-Napoca - Londra au asteptat circa trei ore pentru a se putea imbarca in aeronava care trebuia sa soseasca din capitala britanica si care a intarziat din cauza vremii de la Londra.

09:00 Un tren de persoane a lovit un camion care s-a defectat la o trecere de cale ferata din comuna galateana Independenta, iar in urma accidentului nu s-au inregistrat victime, insa traficul feroviar in zona este blocat.

08:30 Trenurile care vin si pleaca din statiile Bucuresti Nord, Bucuresti Basarab, Bucuresti Grivita si statia Chitila inregistreaza intarzieri de pana la 80 de minute, informeaza, vineri dimineata, CFR.

Seara grea pentru agentii de circulatie braileni. Ei s-au mobilizat la intrarea in oras, pentru a-i avertiza pe soferi asupra pericolului aventurarii pe soselele inzapezite. Unii conducatori auto nu i-au ascultat insa.

Nici in judetul Vaslui iarna nu s-a lasat imblanzita, iar unele localitati au ramas izolate de restul lumii. La Carja, pentru a veni in ajutorul unei femei insarcinate, ambulanta a putut patrunde doar cu sprijinul unui utilaj de deszapezire.

Apel similar de ajutor si in judetul Buzau, unde, de asemenea, o femeie insarcinata in luna a noua avea nevoie de ingrijiri medicale. A ajuns la ambulanta dupa interventia membrilor unui club off-road, care au venit cu masinile de teren si un ATV.

Tot in Buzau, o alta femeie insarcinata care cerea ajutor a fost preluata de un elicopter al Ministerului de Interne. Alaturi de ea, au mai urcat la bord patru pacienti care aveau nevoie urgenta de dializa.

Pentru ca in multe dintre zonele sinistrate nu se poate ajunge cu masina, s-au folosit elicoptere pentru a le duce oamenilor izolati alimente si bauturi calde.

Misiunea salvatorilor s-a incheiat spre seara in Buzau. Ninsoarea s-a oprit, iar drumarii au reusit sa deblocheze aproape toate sosele din judet.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Ninsoarea viscolita a bulversat din nou viata bucurestenilor
Ninsoarea viscolita a bulversat din nou viata bucurestenilor

Fie ca au riscat si au pornit la drum cu masinile, dupa ce au vazut utilajele la treaba, fie ca au luat metroul sau tramvaiul, tot o groaza de timp au facut pana la destinatii.

Romania, sub zapezi! Soferi cu nervi intinsi la maxim. Autoritatile, lipsa
Romania, sub zapezi! Soferi cu nervi intinsi la maxim. Autoritatile, lipsa

Mai multi utilizatori ai www.stirileprotv.ro ne-au trimis imagini cu ninsorile din orasele lor. Scenele ar fi frumoase, daca traficul nu ar fi de cosmar, iar drumurile blocate.

Prizonierii zapezii. Cimitire de masini pe drumurile Romaniei
Prizonierii zapezii. Cimitire de masini pe drumurile Romaniei

Trei zile si trei nopti de iarna au paralizat judete intregi si le-au rupt de restul lumii. A fost infiorator in estul tarii. Zeci de romani au facut eforturi supraomenesti, ca sa nu ramana prizonieri pe drumurile inghetate din Galati.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.