In decembrie '89 au fost confundati cu teroristii si au murit nevinovati!

Ultima actualizare: 06-06-2012 13:28
Revolutie

Douazeci de ani de cosmar, frustrari si neputinta pentru opt familii din Ucraina, distruse de armata romana. In timp ce noi murim in conflictele altora, ei s-au stins in razboiul nostru pentru libertate.

Militarii romani au tras in ei in decembrie '89, pentru ca i-au confundat cu niste teroristi. Acum, o parte dintre victime vor sa dea statul in judecata si spera sa primeasca macar "scuze" .

Alla Liana e acum femeie in toata firea. Ultimii 20 de ani au fost pentru ea un chin: plini de ganduri negre si nopti nedormite. Parintii ei, Rostislav Melnychuk si sotia sa, Nadia, implineau, in '89, 50 de ani de casnicie. Au plecat sa sarbatoreasca in Iugoslavia, inainte de Craciun. In ajun, se intorceau acasa. La Bradesti, langa Craiova, drumul lor s-a sfarsit. Zeci de soldati romani au deschis focul asupra masinii lor.

Rostislav a fost retinut imediat de soldati. Sotia lui a fost trimisa la spital, iar in ianuarie a murit. In tot acest timp, fiica lor Alla Liana, ii astepta acasa.

Toata durerea ei s-a transformat, in timp, in ura, fata de soldatii romani si fata de autoritatile din propria tara, care nu i-au ajutat.

Singurele explicatii primite timp de 20 de ani au fost ca Revolutia a fost vinovata pentru tot ce li s-a intamplat. Daca ar avea bani, ar da statul roman in judecata.

Au fost 16 oameni atunci, in cinci masini. Au impartit aceeasi drama. Doar cativa mai traiesc acum si inca asteapta ca cineva sa-si ceara macar iertare.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO