Hagi si Ilie Nastase, in avionul care a ratat decolarea de la Shanghai


Ultimul update: Miercuri 05 Septembrie 2012 08:44
Data publicarii: Duminica 01 August 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale

Decolare cu emotii pentru delegatia romana care a lansat brandul turistic la Shanghai. Avionul, un Airbus A310 al companiei Tarom a fost oprit pe pista dupa ce la bord s-a semnalat o problema. Nu era o defectiune, ci bagajele erau asezate gresit.

 Modul in care erau aranjate bagajele ar fi putut dezechilibra avionul in aer. Abia dupa doua ore de asteptari s-a reluat zborul.

Reprezentantii Tarom spun ca vina le apartine angajatilor chinezi din aeroport.

Sambata seara, la ora locala 18, avionul delegatiei romane prindea viteza pe pista din Shanghai. Dar s-a oprit chiar atunci cand incepuse sa accelereze.

Liviu Iancu, jurnalist Mediafax: "Comandantul a spus ca s-a aprins un bec prin care s-au semnalat niste probleme la cala, ca bagajele nu erau echilibrate. Drept pentru care a trebuit sa mai stam cateva ore, o ora jumate ... doua ca sa reaseze bagajele."

Si asta pentru ca avionul se putea dezechilibra in aer. Asa ca timp de doua ore cei 150 de pasageri au ramas la bord intr-o caldura infernala, povestesc ei.

Lucia Morariu, membru in Consiliul de Brand: "Ne-am speriat, insa nu neaparat foarte tare, pana la urma comunicarea a fost una foarte buna si oricum oricine s-ar speria intr-o asemenea situatie."

Intr-un final aeronava a decolat, dar a mai aparut o problema: combustibilul, suficient cat sa acopere un zbor de 11 ore, atarna prea mult, iar calatorii au fost obligati sa-si schimbe locurile in prima ora de zbor.

Andreea Banica, artist: "Ne-au repozitionat si pe noi in avion, adica cei din spate au venit in fata ca sa echilibreze avionul si apoi am plecat linistiti catre Romania."

Intr-un comunicat, reprezentantii Tarom precizeaza ca
"Repartizarea bagajelor si a pasagerilor trebuie sa respecte anumite standarde, astfel incat centrul de greutate al aeronavei sa fie in limitele normale de decolare. Aceste operatiuni nu au fost respectate de personalul de pe Aeroportul International Shanghai."

Ministrul turismului nu se afla la bordul avionului care a aterizat dupa miezul noptii in Bucuresti. Elena Udrea si seful diplomatiei romane, Theodor Baconsky, s-au intors mai devreme in tara.

Delegatia Romaniei a lansat joi la Shanghai brandul turistic al Romaniei, cu sloganul "Explore the Carpathian garden".

Problema brandului, nerezolvata:firmele sustin ca frunza lor este originala
S-a lansat brandul turistic al Romaniei! Iata cum arata logo-ul VIDEO
Noul brand turistic al Romaniei:
VIDEO PROTVPLUS.RO