Gheorghe Lala, trecatorul ucis in atacul armat din Brasov, inmormantat

Ultima actualizare: 26-08-2012 21:24

Gheorghe Lala, trecatorul mort in atacul armat de joia trecuta din Brasov, a fost inmormantat la Predeal, cu onoruri militare, dupa ce familia, autoritatile, dar si ambasadorul Portugaliei la Bucuresti i-au adus eroului un ultim omagiu.


Consilierul de stat in cadrul Administratiei Prezidentiale, Gheorghe Angelescu, a citit decretul prezidential privind acordarea post-mortem, lui Gheorghe Dumitru Lala, a Ordinului National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler, distinctia fiindu-i inmanata tatalui lui Gheorghe Lala.

"Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler este pur onorific si vine ca un gest recunoscut din partea statului fata de o persoana care si-a adus contributia la promovarea dreptatii", a declarat consilierul prezidential.

La slujba de inmormantare a fost prezent si Ambasadorul Portugaliei la Bucuresti, Alexandre Maria Lindim Vassalo, care a tinut un discurs, numindu-l pe Gheorghe Lala " bunul meu prieten". El a spus ca Gheorghe Lala a emigrat inainte de 1989 in Portugalia, unde a lucrat in industria plutei, iar dupa Revolutie a revenit in Romania. Ambasadroul Portugaliei a spus ca Lala a promovat in Romania toate initiativele portugheze in domeniul industriei plutei. 

In urma lui, un adolescent de clasa a noua va trai cu amintirea unui tata erou, care nu s-a temut sa fie singurul care sa alerge dupa un om inarmat. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO