Descinderi in Timis! Banda condusa de un consilier local, anihilata!

Ultima actualizare: 05-05-2012 08:17

O periculoasa grupare de infractori din judetul Timis a ajuns dupa gratii. Indivizii, condusi se pare chiar de un consilier local, sunt acuzati de santaj, tentative de omor si trafic de persoane.


Dupa aproape 20 de ore de audieri, judecatorii au decis miercuri seara arest preventiv pentru 11 din cei 13 suspecti retinuti de politisti.

Printre cei care au primit mandat de arestare pe 29 de zile se afla si Lucian Torj, consilier local la primaria din Biled, presupusul sef al gruparii - care a mai primit ieri o veste: pe langa mandatul de arestare, a fost dat afara in regim de urgenta din partid.

19 descinderi au avut loc simultan in Timisoara si in localitatile de langa oras. Operatiunea a vizat toti membrii unei presupuse grupari criminale care actiona si in judet, si peste hotare.

Au fost rascolite locuintele suspectilor, dar si cluburi si baruri. Asa a iesit la lumina un veritabil arsenal: pistoale cu glont, cutite, bate, sabii.

Consilierul a fost luat de politisti, iar in urma sa casa i-a fost perchezitionata. Nu au gasit nimic, sustin rudele care cred ca omul este nevinovat.

Procurorii spun ca asupra lui Lucian Torj nu au fost gasite arme, insa perchezitia a scos la iveala o multime de documente incriminatoare. Impreuna cu alte probe si cu inregistrarile convorbirilor telefonice dintre membrii gruparii, le-au permis procurorilor sa-l acuze de santaj, percepere de taxe de protectie si trafic de carne vie. Si procurorii spun ca s-ar putea sa mai apara acuzatii, de la victime care pana acum n-au avut curaj sa vorbeasca.

Acum, cu majoritatea membrilor gruparii dupa gratii, este posibil ca oamenii sa prinda curaj si sa dea declaratii anchetatorilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO