Demolare cu scandal in Bucuresti, la doi pasi de sediul Guvernului

Dată publicare: 12-12-2010 00:00
Dată actualizare: 10-05-2012 00:04


UPDATE: Scandalul se inteteste in jurul hotelului Marna din Capitala, pe masura ce cladirea este demolata ca sa poata fi amenajat un bulevard nou.

Suparati ca nu pot salva imobilul, aflat pana de curand pe lista monumentelor protejate, voluntarii ameninta cu plangeri penale. Sunt vizati in primul rand edilii, care au fost de acord cu operatiunea pentru ca orasul sa fie modernizat.

Hotelul Marna este pus la pamant impreuna cu cei 85 de ani de istorie, striga voluntarii, care au contestat in justitie aceasta demolare. Dar procesul a fost fixat abia anul viitor, cand cladirea nu va mai fi decat o amintire.

Activistii au venit si astazi pe strada Berzei, in apropierea Guvernului, ca sa opreasca demolarea cladirii. Nu au avut succes pentru ca firma angajata si-a vazut de lucru.

In ciuda masurilor de protectie, din cand in cand zona era cufundata in praf, iar masinile din zona au fost acoperite si ele de un strat gros de praf, spre disperarea proprietarilor.

Pana cand justitia va judeca protestul ONG-ului impotriva deciziei de declasare din lista monumentelor istorice dispusa de ministrul culturii, voluntarii vor sa depuna plangeri penale. Primii vizati sunt responsabilii din Primaria Capitalei, care s-au grabit sa autorizeze demolarea hotelului.

Lucrarile din zona fac parte, asa cum a anuntat chiar primarul general al Capitalei, din cea mai mare operatiune urbana a ultimilor 20 de ani: constructia unei sosele care va face legatura si va scurta drumul intre sudul si nordul Bucurestiului.


VIDEO PROTVPLUS.RO