CSM: S-au constatat probleme grave la Tribunalul si Parchetul Dolj

Ultima actualizare: 03-11-2012 15:07
Consiliul suprem al magisraturii

Presedintele CSM, Virgil Andreies, a declarat ca in urma verificarilor preliminare privind cazul Gorbunov s-au constatat probleme foarte grave de practica neunitara la Sectia penala a Tribunalului Dolj.


De asemenea, Andreies a afirmat ca s-au constatat grave deficiente si la Biroul executari de la instantele brasovene.

Andreies a anuntat ca, in urma verificarilor preliminare care s-au facut pana in prezent in cazul lui Serghei Gorbunov, s-au desprins mai multe concluzii.

"Avem o problema foarte grava de practica neunitara la Sectia penala a Tribunalului Dolj. Ma refer la faptul ca trei dosare, avand acelasi obiect si cu aceleasi concluzii din expertiza medico-legala, au gasit rezolvare prin trei solutii diferite", a precizat presedintele CSM.

De asemenea, Andreies a declarat ca s-a constatat o problema extrem de grava privind practica neunitara si la Parchetul Tribunalului Dolj, intr-unul dintre dosare declarandu-se recurs, iar in altul, in care s-a admis cererea de intrerupere a executarii pedepsei in cazul lui Gorbunov, nu s-a formulat calea de atac.

Mai mult, medicul oftalmolog care l-a consultat la Penitenciarul din Craiova pe Serghei Gorbunov si i-a dat voie sa plece din arest, diagnosticandu-l cu "subatacuri de glaucom inchis" admite ca ar fi putut fi indus in eroare de catre detinut.

Medicul oftalmolog Carmen Marin, cea care a facut parte din comisia de expertizare a lui Serghei Gorbunov si care l-a diagnosticat cu "subatacuri de glaucom unghi inchis" a declarat, luni, ca detinutul i-a spus, in momentul consultului, ca are "intetosari pasagere ale vederii".

"L-am consultat in decembrie 2007 pe pacient care spunea ca, mai ales noaptea, prezenta dureri oculare cu discrete incetosari pasagere ale vederii, fara sa aiba o ritmicitate", a declarat medicul Carmen Marin.

Ea spune ca la pacientii care sufera de subatacuri de glaucom atunci cand nu au dureri "ochiul este perfect normal", neavand probleme cu vederea.

Gorbunov ar putea iesi din cercul suspectilor. Are un alibi puternic

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO