Cristi Boureanu si Valentina Pelinel fata in fata cu executarea silita

Ultimul update: Sambata 30 Iunie 2012 09:18
Data publicarii: Joi 01 Iulie 2010 00:00
Categorie: Actualitate

Criza bate si la usa celor instariti. Unul dintre cele mai invidiate cupluri, deputatul Cristian Boureanu si modelul Valentina Pelinel, si-ar putea pierde o parte din avere pentru ca un executor vrea sa le ia celor doi mai multe terenuri.

Politicianul, sotia lui si fratele sau n-ar fi rambursat doua credite care depasesc un milion de euro. Banca le cere datornicilor de cinci ori mai mult.

Judecatorii sunt chemati sa decida daca incuviinteaza sau nu executarea silita in acest caz. La sfarsitul anului 2007, Cristian Boureanu a luat doua credite de la aceeasi banca. Unul, impreuna cu sotia, de 414.000 de euro, iar celalalt cu familia fratelui sau, de 660.000 de euro.

Boureanu s-a angajat sa plateasca lunar dobanda, de aproape zece procente, iar dupa 12 luni, sa restituie sumele imprumutate.

Scadenta a fost amanata cu inca un an printr-un act aditional, iar joi, la aproape doi ani si jumatate, banca il acuza pe Boureanu ca nu si-a onorat obligatiile.

Din aceasta cauza l-a dat pe mana executorului, dupa ce l-a informat in scris ca-i datoreaza peste 1 700 000 de euro plus dobanzi, comisioane si penalitati.

O notificare identica a primit si sotia parlamentarului, Valentina Pelinel, asa ca sotii Boureanu ar datora pentru ambele credite peste trei milioane si jumatate de euro. Si fratele deputatului, spune executorul, trebuie sa restituie impreuna cu fosta sotie un milion si jumatate de euro.

Banca a cerut judecatoriei Sectorului 1 incuviintarea executarii silite, iar temenul a fost stabilit in septembrie. Ca sa acopere paguba, banca se gandeste la terenurile cu care Boureanu a garantat imprumuturile. Cateva zeci de mii de metri patrati de teren intravilan amplasate in Sectoarele 1 si 3.

Cristian Boureanu are explicatii pentru neintelegerile cu banca. Deputatul spune ca nu a fost inca informat oficial despre situatie si ca de cateva luni de zile incearca fara succes o reesalonare a datoriei.

In declaratia de avere, publicata acum doua saptamani, deputatul Cristian Boureanu a mentionat ca detine doua locuinte, una in Bucuresti si cealalta la New York, terenuri, bijuterii, cateva conturi, dar si 15 imprumuturi de aproape opt milioane de euro.

 

Valentina Pelinel: Gurile rele spun ca ar trebui sa arat precum Michael
Valentina Pelinel: Gurile rele spun ca ar trebui sa arat precum Michael
VIDEO PROTVPLUS.RO
arme Galşa
Arsenalul găsit în casa unui arădean. Avea 69 de săbii şi multe alte arme
LOTO 6/49. Numerele extrase joi, 13 decembrie 2018
Un bărbat din Suceava trimitea droguri pe fundul putinilor cu murături şi brânză
Revelioane exotice, chiar și în București. Cât trebuie să scoateți din buzunar
Ieşean condamnat să facă două fapte bune, după ce a bătut un medic în trafic
Reacția funcționarei de la Poștă după ce vede că vrem să trimitem carne de porc în Europa
hot care fura din palton
Ce metode folosesc hoţii de Sărbători. Chiar şi "bătrâneii inofensivi" pot fi infractori
Ultima versiune a metodei ”accidentul”. O bătrână a rămas fără 11.000 de euro
Puiul de leu găsit în portbagaj va avea ocazia să își facă prieteni noi
Satul terorizat de zile bune de hoți: "Ăștia nu sunt oameni"
Alertă în Titu, după ce o țeavă de gaze s-a fisurat. Localnicii au fost evacuați
Ce ascundea un şofer din Arad în dubă. Poliţiştilor le-a spus că are un balansoar