Cea mai mare frauda cu diplome false din Romania!

Ultima actualizare: 24-10-2012 05:26

Doi dascali care au condus doua universitati din Alexandria sunt supectati ca au vandut diplome de licenta si de bacalaureat, iar potrivit anchetatorilor ar fi bagat in buzunar zeci de milioane de euro.


Profesorii incriminati tipareau in sediul unei fundatii din Bucuresti toate actele dubioase. Ofiterii Directiei de Informatii si Protectie Interna Ilfov au descoperit intr-o vila din sectorul 4 al Capitalei un adevarat laborator de falsificare.

Oamenii legii spun ca in ultimii sase ani au fost falsificate pe banda rulanta aproximativ 15.000 de diplome de bacalaureat, dar mai ales de licenta, ce poarta antetele a doua universitati din Alexandria, desfiintate inca din 2002. Pe strada Cuza Voda se afla sediul unei fundatii din Alexandria care patrona doua universitati private inchise intre timp de Ministerul Educatiei.

Coordonatorii fundatiei, un profesor universitar din Alexandria si un fost cadru al Academiei de Politie sunt suspectati de falsuri, inselaciune si evaziune fiscala. Luni nu au dat pe la birou si nici politistii nu i-au gasit.

Dupa mai bine de opt ore de perchezitii, politistii si procurorii au adunat saci intregi de probe. Este vorba despre documente falsificate, dar mai ales despre aparatura necesara. Anchetatorii spun ca aici este vorba despre o frauda de 25 de milioane de euro. Procurorii vor sa vada acum la cine au ajuns diplomele cu probleme. 
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO