Toxiinfectie alimentara intr-o tabara din Bran! 37 de persoane, la spital

31-07-2009 00:00

Vacanta cu peripetii pentru 37 de elevi si profesori cazati la o pensiune din Bran. Cu totii au cazut la pat, dupa ce au facut toxiinfectie alimentara. Mai grav este ca au fost internati, se pare, cu mare intarziere.

Insotitorii de grup spun ca medicul taberei n-a parut deloc ingrijorat de simptome si le-a transmis ca ar fi facut doar o insolatie. Cand s-a dat pana la urma alarma, 10 ambulante au facut curse intre Brasov si Bran.

Extrem de speriati, profesorii care inca se mai tineau pe picioare spun ca elevii s-au plans ca se simt rau inca de joi dimineata. Asa ca adultii i-au sunat repede pe inspectorii autoritatii sanitare. Si totusi nimeni nu a considerat necesar sa trimita acolo o ambulanta. Joi noapte tot dascalii au cerut ajutor la salvare.

Cand au vazut cum stau lucrurile, medicii i-au internat de urgenta. Insotitorii spun revoltati ca doctorul din tabara ar fi tratat cu superficialitate cazul.

Proprietarul pensiunii este convins ca mancarea pe care le-a dat-o copiilor din tabara a fost in stare buna. Crede insa ca elevii au mancat ceva stricat in statiune. Nu i se pare grav nici ca medicul complexului n-a reactionat.

Ingrijorati, parintii suferinzilor au venit sa-i ia acasa. Oamenii spun ca au gasit paturi cu asternuturi neschimbate, pereti murdari si pardoseli nespalate.

In tabara de la Bran erau cazati peste 100 de copii din toata tara. Ar fi trebuit sa stea acolo pana duminica.

 

 

Tags: toxiinfectie,


VIDEO PROTVPLUS.RO