Cadrele medicale de la Maternitatea Giulesti o sustin pe asistenta arestata

Ultima actualizare: 25-09-2012 16:54

UPDATE: Colegele Florentinei Carstea au sarit in apararea ei. "Este o profesionista, a avut grija de sute de bebelusi cu probleme", sunt cuvinte ce o descriu pe asistenta medicala ajunsa acum in arest.

Colegele asistente si 9 medici rezidenti care au lucrat alaturi de femeie spun acum cuvinte de lauda.

Iata ce precizeaza cadrele medicale intr-o scrisoare deschisa:

"Este una dintre cele mai bune, ne-a invatat multe secrete ale manevrelor medicale, am urmarit-o mai bine de 3 ani cu cata grija, constiinciozitate si devotament si-a facut meseria. Daruirea ei si simtul clinic au ajutat multi medici sa puna copiii pe drumul cel bun in momente critice".

Asistente si medici cu totii arata cu degetul catre sistemul ce functioneaza pe avarie si ce duce automat la erori. Vorbesc in sfarsit despre realitatea din spitale, despre lipsa acuta de personal si dotarea precara.

"O singura asistenta care ingrijeste toti acesti 15-20 copii. Este deci de inteles ca dupa zeci de proceduri medicale se poate intampla, in cele 12 h de tura sa fim nevoite sa cerem ajutorul uneia din colegele din tura pentru supraveghere de scurta durata, asistente care insa au in grija la randul lor alte sectii, ca cea de cezariene (20-25 copii), normoponderali (25-30 copii) si prematuri la recuperare (10-15 copii). Aceste asistente sunt solicitate inca sa coboare si la salile de nastere sau sala de operatii (cezariene), moment in care ele sunt nevoite sa-si lase copiii in grija altora".

Cadrele medicale vor sa scoata in evidenta faptul ca marele vinovat nu este colega lor, ci intreg sistemul sanitar.

Pompierii care au intervenit pentru salvarea bebelusilor din salon au fost avansati, miercuri, in grad.

Asistenta de la Giulesti, arestata pentru 29 de zile in cazul incendiului

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO