Bebelusul ars in incubator va fi supus unui transplant de piele

Ultima actualizare: 03-10-2012 11:44

Medicii de la Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu" ii vor inlocui portiunile de piele arsa cu grefe luate de pe coapsa dreapta. Va fi o interventie chirurgicala dificila data fiind varsta pacientului: numai patru zile.

Copilul este in stare grava la reanimare si primeste tratament cu antibiotic. Arsurile sunt pe partea stanga a corpului, la cap, gat, mana, torace si picior.

Luni dimineata cele trei asistente si medicul de garda, care au fost de serviciu cand s-a intamplat incidentul, vor da explicatii conducerii spitalului. Tot luni vor fi anuntate sanctiunile disciplinare. Directorul spitalului spune ca a fost clar o neglijenta si ca cel putin un cadru medical din cele patru, care lucrau in tura, va fi sanctionat.

Asistenta de la Maternitatea Bucur care n-a supravegheat bebelusul ce a suferit arsuri profunde pe corp in incubator, nu a mai avut voie sa intre in unitatea sanitara.

Si Ordinul Asistentilor Medicali s-a autosesizat si a inceput o ancheta. Reprezentantii acestui organism spun ca asistenta care trebuia sa supravegheze bebelusul lucreza de peste 20 de ani in neonatologie. Ea si-ar putea pierde dreptul de a mai lucra in domeniul sanitar.

Parintii vor sa dea in judecata cadrele medicale de la Maternitatea Bucur.  In maternitatile din Romania sunt incubatoare de diferite feluri. Cele mai performante au senzori atasati de trupul copilului care monitorizeaza orice problema. La altele, in timpul tratamentului pentru icter se impune prezenta unei asistente, explica specialistii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO