Directorul Agentiei Nationale de Transplant, cercetat in scandalul Sabyc!


Ultimul update: Joi 03 Mai 2012 06:08
Data publicarii: Luni 03 August 2009 00:00
Categorie: Stiri actuale

Scandalul legat de traficul international de ovule face victime colaterale. Directorul executiv al Agentiei Nationale de Transplant si sotia sa, coordonator al Centrului Bucuresti, au fost trecuti pe lista neagra a procurorilor.

 

O comisie de ancheta a Ministerului Sanatatii a cerut ca cei doi sa fie cercetati alaturi de medicii romani si israelieni.

Potrivit unor surse medicale, Ministerul Sanatatii a facut cercetari in legatura cu autorizarea clinicii Sabyc suspectata de trafic international de embrioni umani si, afirma sursele, concluziile nu sunt bune catusi de putin: autorizarea data de Agentia Nationala de Transplant, cu doar cateva zile inainte de declansarea scandalului si de descinderile procurorilor de la DIICOT in sediul clinicii, ar fi cat se poate de ilegala.

In aceste conditii, adauga sursele, Ministerul Sanatatii ar fi sesizat Directia de Combatere a Crimei Organizate si Terorismului pentru anchetarea a doi sefi din Agentia de Transplant.

In primul rand se vorbeste despre directorul executiv Victor Zota, dar si despre sotia sa, Rosana Turcu, coordonator al Centrului Bucuresti al ANT. Cei doi sunt suspectati ca ar fi acordat autorizarile ilegal si fara ca Centrul Medical Sabyc sa indeplineasca toate conditiile.

Victor Zota se afla de doua zile in concediu in Italia si a refuzat sa comenteze aceste acuzatii, inclusiv faptul ca in acest moment se pune in discutie demiterea sa de la conducerea Agentiei Nationale de Tranplant.

Pe de alta parte, astazi, un alt doctor pus sub invinuire in acest dosar, Petru Mercut, a fost interogat aproape cinci ore despre rolul sau in procedurile medicale de la Sabyc. Doctorul Mercut este suspectat de faptul ca ar fi facut ilegal si intreruperi de sarcina, in conditiile in care clinica nu era autorizata sa faca asemenea interventii chirurgicale si, mai ales, pentru faptul ca unele cazuri au avut consecinte: pacientele au suferit complicatii si putin a lipsit ca ele sa isi piarda viata.

 

Mai multe vedete din Romania ar fi donat ovule la clinica Sabyc!
Seful clinicii Sabyc rupe tacerea dupa sase zile de arest
Clinica Sabyc, banuita ca recolta ovule de la paciente, fara stiinta lor!
VIDEO PROTVPLUS.RO