Ancheta draconica in cazul orgiei sexuale de la manastirea Caldarusani

Ultima actualizare: 16-10-2012 00:41

Totul dupa ce un tanar care a lucrat acolo l-a dat in vileag pe unul dintre calugari, care l-ar fi obligat sa intretina relatii intime de mai multi ani.

 

A si filmat totul, iar cand au vazut imaginile, mai marii bisericii i-au interzis monahului sa mai tina slujbe. Asta cel putin pana cand ii vor decide sanctiunea, pentru ca in final se gandesc chiar sa-l excluda din randurile lor.

Tanarul care l-a demascat pe monah, Bogdan, spune ca a ajuns sa bata la poarta manastirii impreuna cu mama lui acum 3 ani, cand au ramas fara casa. Atunci calugarii i-au primit, le-au oferit un adapost, iar tanarului i-au dar chiar si o slujba.

Nu a trecut mult pana cand, sustine el, un calugar, mana dreapta a staretului a inceput sa ii faca avansuri. Baiatul afirma ca nu este un calugar oarecare, ci un preot, profesor doctor - parintele Laurentiu Andreescu, slujitor de doua decenii al manastirii Caldarusani, care preda si la seminarul teologic de la Snagov.

Tanarul isi aminteste ca inainte sa fie intimi, aveau un intreg ritual.

Pentru un individ care spune ca a fost abuzat saptamanal din 2006 incoace, Bogdan vorbeste cu detasare si chiar cu un zambet in coltul gurii.

Bogdan se jura ca nu are inclinatii homosexuale, dar ca ar fi acceptat situatia, doar ca sa nu ajunga iar pe strada.

Tanarul da de inteles ca l-ar fi placut si alti slujitori ai bisericii.

Dupa ce a fost informat ca a fost filmat si ca exista probe compromitatoare la adresa lui, parintele Laurentiu s-a ferit sa comenteze prea mult situatia.

Staretul manastirii s-a declarat bulversat si a refuzat sa vada filmul incriminator. Este adevarat ca nici baiatul care acuza acum nu l-a informat niciodata despre tot ce s-a intamplat in manastire in toata aceasta perioada.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO