A murit strivit de un perete de cateva sute de kilograme!

Ultima actualizare: 02-05-2012 14:13

UPDATE: Santierele din Romania, cimitire pentru cei care lucreaza pe ele. Marti, un muncitor a murit la Galati intr-un teribil accident de munca.

Barbatul lucra la reamenajarea unei cladiri si a fost strivit de un perete. Colegii lui voiau sa-l darame de jos in sus, iar omul, fara sa aiba macar o casca de protectie, s-a bagat sub partea ramasa suspedata, care s-a prabusit si l-a prins ca intr-o capcana.

Barbatul a murit pe loc. S-a lucrat acolo din greseala in greseala, spun specialistii, care ancheteaza cazul, iar un accident grav putea avea loc oricand.

La fel de grav este pe multe alte santiere, spun inspectorii de munca. Doar in Vaslui, un control fulger a scos la iveala nereguli cu duiumul - muncitori care lucrau la negru, fara echipament de protectie sau schele care se sustineau pe tevi de gaz sau sprijinite fragil, pe bucati de lemn.

Pericolul e pretutindeni, spun inspectorii de munca. "Nici nu mai avem curaj sa mergem in control fara jandarmi", adauga ei, speriati de amenintarile sefilor de santier. Multi muncitori nu sufla o vorba: accepta sa lucreze periculos, pentru ca au mare nevoie de bani.

Numai in ultimele zile, au fost inchise 16 santiere si impartite amenzi de aproape 70.000 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO