A inceput vanatoarea soferilor! Radarele invizibile functioneaza din plin

Ultima actualizare: 04-10-2012 23:45
Radar

Politia Rutiera a pus in functiune 300 de radare "invizibile" in 32 de judete si in capitala. Prima amenda: un vitezoman din Bucuresti.

Conform cotidianului Gandul, politistii rutieri s-au pus serios pe treaba, chiar din aceasta dimineata. Ei au instalat pe sosele noua generatie de aparate, capabile sa  scape de detectoarele soferilor.

Asa-numitele radare invizibile sunt dotate cu o tehnologie care permite tinerea lor in stand-by. In momentul in care este declansata pornirea, vitezomanul este surprins in flagrant, inainte de a mai putea reactiona.

Potrivit sursei citate, avantajele acestor "super" radare au fost confirmate imediat dupa punerea lor in functiune. In primele ore de la folosirea lor au fost aplicate peste 100 de amenzi pentru depasirea vitezei. Prima amenda a fost acordata unui vitezoman din Capitala.

Radarele sunt amplasate pe cele doua autostrazi dar si pe unele drumuri nationale. Este vorba, in principal, de DN1, DN2 si DN7, in special in locurile unde s-au produs cele mai multe accidente de circulatie. Unul dintre drumurile cu cele mai multe radare este DN2, care traverseaza practic opt judete.

Teoretic, pe un traseu de 500 km pot exista pana la 80 de radare. De asemenea, noile radare au fost amplasate si in Bucuresti precum si in marile orase, tot in zona asa ziselor "puncte negre".

Afla mai multe despre lansarea noilor radare in GANDUL.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO