Austria a învins Ucraina la Bucureşti cu 1-0 şi s-a calificat în optimi

×
Codul embed a fost copiat

Selecţionata de fotbal a Austriei s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2020 după ce a învins formaţia Ucrainei cu scorul de 1-0 (1-0), luni seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în ultimul său meci din Grupa C.

Austria, echipa mai bună, s-a impus la limită, prin golul lui Christoph Baumgartner (21), încheind grupa pe locul secund.

 Austria, care ştia că are nevoie de o victorie pentru a se califica sigur în optimile de finală, a început decisă şi a avut prima acţiune notabilă în al doilea minut de joc, la o pătrundere a lui Schlager, care i-a pasat lui Laimer, însă Zincenko a blocat bine.

Sabitzer s-a remarcat apoi cu un şut blocat de Sidorciuk (5), iar apoi cu un voleu de la 18 metri, peste poatrtă (7).

Austria a reuşit să deschidă scorul după o suită de cornere, toate executate de Alaba, Baumgartner (20) scăpând de marcajul lui Zabarnîi şi înţepând mingea de la şapte metri.

Citește și
EURO 2020
UEFA și autoritățile Regatului Unit s-au înțeles: Finala EURO 2020, cu 60.000 de spectatori în tribună
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Potrivit UEFA, Baumgartner (21 ani) este cel mai tânăr jucător care a marcat la EURO 2020 până acum.

Văzându-se condusă, Ucraina a ieşit la joc şi a avut o ocazie mare de egalare în min. 29, dar şutul lui Şaparenko la colţul lung a fost respins de Bachmann, Iarmolenko ratând de puţin reluare.

Austriecii au fost mai rapizi, tot timpul primii la minge, mai inspiraţi, astfel au reuşit să îşi mai creeze ocazii de gol. Laimer (37) a trimis un şut din afara careului, dar Buşcean a respins în corner.

Arnautovic a ratat o mare ocazie în min. 42, reluând de la 12 metri pe lângă poartă, la centrarea lui Schoepf.

Echipa antrenată de Franco Foda a mai avut două şanse mari de gol până la pauză, dar la un contraatac supranumeric Sabitzer a alunecat în momentul pasei decisive (45+2), iar şutul lui Arnautovic a fost prea slab pentru Buşcean. Apoi Lainer a tras peste poartă din careu (45+3).

Tot Austria a avut prima oportunitate notabilă după pauză, un şut al lui Schlager (51), de la 20 de metri, prins de Buşcean.

Ucraina a ratat o ocazie bună de egalare în min. 62, la o lovitură liberă executată de Ţîgankov, lovitura de cap a fundaşului Karavaev fiind respinsă de portarul Bachmann.

Echipa lui Şevcenko s-a străduit în continuare, dar nu a reuşit să se mai apropie periculos de poarta lui Bachmann, în timp ce Austria a evoluat dezinvolt, păstrând acţiunea departe de poarta proprie, fragmentând jocul şi urmărindu-şi obiectivul.

Iaremciuk (88) a reuşit să se desprindă din marcaj şi a şutat la colţul lung din unghi, dar mingea s-a dus prin faţa porţii.

Austria va juca în optimile de finală cu câştigătoarea Grupei A, Italia, pe 26 iunie, la Londra.

Meciul de la Bucureşti a fost primul în care echipa lui Şevcenko nu a marcat după opt partide consecutive.

În clasamentul final, Olanda a ocupat primul loc, cu 9 puncte, urmată de Austria, 6 puncte, Ucraina, 3 puncte, Macedonia de Nord, 0 puncte. Ucraina are şanse mici de a se califica în optimile de finală de pe locul al treilea.

Suporterii au făcut spectacol în Centrul Vechi

 

Centrul istoric al Capitalei a fost din nou animat de suporterii ucraineni şi austrieci, cu câteva ore înainte de confruntarea de pe Arena Naţională.

 

Fiecare susţinător a lansat, după intuiţie sau pricepere, câte un pronostic, iar atmosfera de la terase a fost una de sărbătoare, fără tensiuni între galerii.

În aplauze zgomotoase şi echipaţi în culorile echipelor favorite, suporterii ucraineni şi austrieci au acaparat toate străduţele din Centrul Vechi.

Suporter ucrainean: „Sărbătorim! Am venit la meci astăzi!”
Reporter: „Cine castisga astăzi?”
Suporter ucrainean: „Numai noi câştigăm, cine să câştige?”
Reporter: „Ce scor?”
Suporter ucrainean: „Credem că 2-1!”

Fiecare a făcut propriul pronostic, în funcţie de gradul de optimism ori de berile băute. Câştigătoarea va juca cu Italia, în Regatul Unit.

Suporter austriac: „Eu cred că Austria va câştiga. Trebuie să câştigăm! Mă gândesc la 2-1 pentru Austria!”

Suporter austriac: „Trebuie să ne luăm bilete la Londra pentru că vom ajunge în finală şi vom câştiga Campionatul European de Fotbal!”

Petrecerea a început cu șase ore înainte de meci şi fiecare suporter crede că echipa lui va merge şi va juca mai departe la Londra. Până atunci fie că sunt în roşu sau în galben, suporterii s-au împrietenit şi se bucura de mâncarea şi băutură care sunt servite la restaurantele din Centrul Vechi.

Fericiţi au fost şi patronii localurilor din Centrul Vechi. Și-au făcut rezerve serioase de bere după ce la meciul trecut, suporterii macedoneni şi ucraineni le-au golit butoaiele.

Chelneriţă: „Comenzile au fost imense! Şi de vin şi de bere şi de tărie.Acum, să vedem, că ei beau orice! Nu sunt pretenţioşi la mâncare! Nu au timp să fie!”

Barman: „Mult mai multe ca intr-o zi normala! Undeva la 400-500 de beri!”

 

Echipele de start:

 

Ucraina, primul 11: 1. Gheorghi Buşcean - 21. Aleksandr Karavaev, 13. Ilia Zabarnîi, 22. Mikola Matvienko, 16. Vitali Mikolenko - 10. Mikola Şaparenko, 5. Serghei Sidorciuk, 17. Aleksandr Zincenko - 8. Ruslan Malinovski - 7. Andrei Iarmolenko (căpitan), 9. Roman Iaremciuk. Selecţioner: Andrei Şevcenko.

Rezerve: 12. Andrei Piatov, 23. Anatoli Trubin - 2. Eduard Sobol, 3. Gheorghi Sudakov, 4. Serghei Krivţov, 6. Taras Stepanenko, 11. Marlos, 14. Evgheni Makarenko, 15. Viktor Ţîgankov, 19. Artem Besedin, 24. Aleksandr Timcik, 26. Artem Dovbik.

Austria, primul 11: 13. Daniel Bachmann - 3. Aleksandar Dragovic, 8. David Alaba (căpitan), 4. Martin Hinteregger - 21. Stefan Lainer, 19. Christoph Baumgartner, 23. Xaver Schlager, 24. Konrad Laimer, 10. Florian Grillitsch - 9. Marcel Sabitzer - 7. Marko Arnautovic. Selecţioner: Franco Foda.

Rezerve: 1. Alexander Schlager, 12. Pavao Pervan - 2. Andreas Ulmer, 5. Stefan Posch, 6. Stefan Ilsanker, 11. Michael Gregoritsch, 15. Philipp Lienhart, 16. Christopher Trimmel, 17. Louis Schaub, 18. Alessandro Schoepf, 20. Karim Onisiwo, 25. Sasa Kalajdzic.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
EURO 2020: Danemarca s-a calificat din Grupa B, după 4-1 cu Rusia. Pe cine va întâlni în optimi
EURO 2020: Danemarca s-a calificat din Grupa B, după 4-1 cu Rusia. Pe cine va întâlni în optimi

Naţionala de fotbal a Danemarcei s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2020, după ce a învins clar echipa Rusiei, cu scorul de 4-1 (1-0), luni seara, pe Stadionul Parken din Copenhaga, în ultimul său meci din Grupa B a turneului final.

UEFA și autoritățile Regatului Unit s-au înțeles: Finala EURO 2020, cu 60.000 de spectatori în tribună
UEFA și autoritățile Regatului Unit s-au înțeles: Finala EURO 2020, cu 60.000 de spectatori în tribună

Peste 60.000 de spectatori vor avea voie în tribunele stadionului Wembley pentru meciurile din semifinale şi finală, la EURO 2020, pe 6, 7, respectiv 11 iulie, în locul celor 40.000 planificaţi iniţial, a anunţat marţi guvernul britanic, potrivit AFP.

Ousmane Dembele nu va mai juca la EURO 2020. A părăsit lotul Franței după accidentarea din meciul cu Ungaria
Ousmane Dembele nu va mai juca la EURO 2020. A părăsit lotul Franței după accidentarea din meciul cu Ungaria

Echipa Franţei nu va mai putea conta la turneul final al EURO 2020 pe atacantul Ousmane Dembele, din cauza unei accidentări la genunchi suferită sâmbătă la meciul contra Ungariei (1-1) a anunţat luni Federaţia franceză de fotbal, citată de EFE.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti, şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.