Optimile EURO 2020 sunt pe PRO TV și Voyo. Sâmbătă se joacă Ţara Galilor – Danemarca şi Italia – Austria

Ultima actualizare: 26-06-2021 10:33
euro 2020
StirilePROTV

Optimile de finală ale Campionatului European de fotbal încep, sâmbătă, cu meciurile Ţara Galilor – Danemarca şi Italia – Austria. Ambele meciuri sunt transmise de PRO TV și Voyo.

 

Partida Ţara Galilor – Danemarca se va disputa la Amsterdam, de la ora 19.00. Arbitrul confruntării va fi germanul Daniel Siebert, ajutat de conaţionalii săi Jan Seidel şi Rafael Flotyn, precum şi de rezerva Ovidiu Haţegan, potrivit News.ro.

Vedeți aici tot ce s-a întâmplat până în prezent la meciurile de la EURO 2020.

Arbitri VAR vor fi germanii Dastian Dankert, Christian Dingert, Christian Gittelmann şi Marco Fritz.

 

Calificate de pe pozițiile secunde din grupele din care au făcut parte, cele două naționale se luptă pentru un rezultat spectaculos, calificarea în sferurile de finală, scrie Sport.ro.

Dacă Țara Galilor a ajuns până în semifinale la ediția din 2016 a turneului, Danemarca nu a mai trecut de faza grupelor din 2004, când drumul i s-a oprit în sferturi.

În grupe, Țara Galilor a făcut egal cu Elveția (1-1), a învins Turcia (2-0) și a pierdut în fața Italiei (0-1), în timp ce Danemarca a obținut o singură victorie, cu Rusia (4-1) și a fost învinsă de Belgia (1-2) și Finlanda (0-1).

Puteți urmări partida în format LiveTEXT pe www.sport.ro.

Al doilea meci din optimi, Italia – Austria, se va disputa de la ora 22.00, la Londra. Partida va fi arbitrată de englezul Anthony Taylor, ajutat de conaţionalii săi Gary Beswick şi Adam Nunn.
Arbitri VAR vor fi englezii Stuart Attwell, Chris Kavanagh şi Lee Betts şi olandezul Pol van Boekel, iar arbitru de rezervă a fost delegat elveţianul Sandro Scharer.

 

Italia, una dintre favoritele certe la EURO 2020

 

Italia este una dintre cele două echipe de la EURO 2020 care nu a primit vreun gol în faza grupelor, calificându-se în optimi după trei victorii, informează Sport.ro.

Squadra Azzurra nu a întâlnit adversari redutabili, însă a arătat constanță, iar combinația dintre jucătorii tineri promovați de Roberto Mancini și experiența veternanilor s-a dovedit a fi câștigătoare până acum.

Obișnuit să lanseze jucători tineri, așa cum a făcut la majoritatea echipelor pe care le-a antrenat, selecționerul italian a schimbat o practică veche de la națională, aceea de a selecționa fotbaliști cu experiență sau de la cluburile titrate în Serie A, precum Juventus, AC Milan sau Inter.

Dovadă o reprezintă și gestul pe care l-a făcut în meciul cu Țara Galilor, câștigat cu 1-0. Cu 14 minute înainte de fluierul final, Mancini a făcut o schimbare neobișnuită, schimbând portarul. Astfel i-a dat șansa lui Federico Bernardeschi (21 de ani, la Sassuolo) să joace câteva minute la EURO 2020.

Încă de când a venit pe banca Italiei, în mai 2018, antrenorul Roberto Mancini a început procesul de "întinerire", iar în 35 de meciuri ca selecționer a convocat 35 de jucători noi.

"Celor tineri le-am spus: antrenați-vă, munciți. Dacă aveți calități tehnice, eu sunt gata să vă chem. Pentru mine, vârsta nu contează. Ceea ce contează sunt tehnica și caracterul. Trebuie să le dăm șanse tinerilor, să-i facem să joace și chiar să și greșească", a declarat Roberto Mancini.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO